Oyuncu Philip Baker Hall hayatını kaybetti

"Secret Honor" filmi ve "Seinfeld" dizisiyle tanınan oyuncu Philip Baker Hall, 90 yaşında hayatını kaybetti. Karakter oyuncusu olan Hall, kariyeri boyunca 185 yapımda yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Paul Thomas Anderson'ın ilk filmlerinde rol alan ve kült dizi Seinfeld'de konuk oyuncu olarak kütüphaneci Bay Bookman'ı canlandıran oyuncu Philip Baker Hall, 90 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun eşi Holly Wolfle Hall pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hall'ın Pazar günü Kaliforniya, Glendale'de öldüğünü duyurdu.

Holly Wolfle Hall, oyuncunun birkaç hafta öncesine kadar iyi olduğunu ve son günlerini neşe içinde, hayatını düşünerek geçirdiğini söyledi.

PHILIPS BAKER HALL KİMDİR?

Philip Baker Hall, kariyerine 1970 yılında "Cowards" filmiyle başladı. Tanınırlığını ise daha sonra Richard Nixon karakteriyle Robert Altman'ın filmi "Secret Honor" ile kazandı.

Karakter oyuncusu olan Hall, kariyeri boyunca 185 yapımda yer aldı. Paul Thomas Anderson'ın “Coffeen and Cigarettes”, "Boogie Nights” ve “Magnolia” filmlerinde rol alan Hall'ın diğer filmleri arasında “The Truman Show”, “Rush Hour”, “Zodiac” ve “Argo” bulunuyor.

Oyuncu, televizyonda da “Seinfeld”, “Curb Your Enthusiasm”, “BoJack Horseman”, “Modern Family” ve “Room 104” dizilerinde yer aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)