Oyuncu Pete Smith öldü

"Bir Zamanlar Savaşçıydılar", "The Piano" gibi yapımlarda ve "Yüzüklerin Efendisi"nde ork olarak yer alan oyuncu Pete Smith 63 yaşında öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Yüzüklerin Efendisi", "The Piano" ve "Bir Zamanlar Savaşçıydılar" gibi filmlerde yer alan Yeni Zelandalı oyuncu Pete Smith 63 yaşında öldü. Oyuncunun oğlu Poumau Papali’i-Smith, Smith'in bir süredir böbrek hastalığı ile mücadele ettiğini söyledi. 

Poumau Papali’i-Smith açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Son yedi yıldır diyalize giriyordu ve bu da yıllar içinde ona zarar verdi. Son iki yıl içinde de demans teşhisi kondu. Evde diyalize başladık ama son birkaç hafta içinde, son dört haftadır savaştığı bir enfeksiyona yakalandı."

Altı çocuk babası Pete Smith, Temuera Morrison ve Cliff Curtis'le birlikte "Dooley Amca" gibi birçok büyük filmde çalıştı. En çok "Bir Zamanlar Savaşçıydılar" ve "Piyano"daki rolleriyle tanınan oyuncu ayrıca 2003’te "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü" filminde bir ork olarak yer aldı. Oyuncunun rol aldığı TV projeleri arasında ise "Plainclothes", "Shortland Street", "Greenstone" ve "Mataku" gibi yapımlar bulunuyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)