Oyuncu Matt Smith'ten House of the Dragon’daki cinsel içerikli sahnelere tepki: Biz ne yapıyoruz?

'House of the Dragon' dizisinin başrol oyuncusu Matt Smith, dizideki cinsel içerikli sahnelere tepki gösterdi. Smith, "Kitapları yazıldığı gibi aktarmanın görevimiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Game of Thrones' evreninin yeni dizisi 'House of the Dragon', 21 Ağustos 2022 tarihinde HBO’da yayınlanmaya başlayacak. Dizide Daemon Targaryen karakterini canlandıran oyuncu Matt Smith, dizide gereğinden fazla cinsel içerikli sahne bulunduğunu belirterek, sahnelerin gerekliliğini sorguladı. 

Rolling Stone'a konuşan Matt Smith, "Kendinizi, 'başka bir seks sahnesine gerçekten ihtiyacımız var mı?' diye sorarken buluyorsunuz. Onlar da 'evet, ihtiyacımız var' diyorlar. Sanırım burada kendinize şu soruyu sormanız gerekiyor: 'Biz ne yapıyoruz? Kitapları mı temsil ediyorsunuz yoksa içinde yaşadığımız zamanı temsil etmek için kitapları mı seyreltiyoruz?'" ifadelerini kullandı.

'GÖREVİMİZ, KİTAPLARI YAZILDIĞI GİBİ AKTARMAK'

Kitapların temsiline değinen oyuncu, "Kitapları yazıldığı gibi doğru ve dürüst bir şekilde temsil etmenin/aktarmanın görevimiz olduğunu düşünüyorum" dedi. Dizinin uyarlandığı 'Fire & Blood' kitabının birazını okuduğunu söyleyen Smith, bu cinsel içerikli sahnelerden adil bir pay alıp almadığı sorulduğunda ise "Evet. Bana sorarsan biraz fazla" diyerek cevap verdi. 

'Game of Thrones' dizisi de yayınlandığı dönemde cinsel içerikli sahneleri nedeniyle tepki çekmişti. 'Game of Thrones' evreninin 200 yıl öncesinde geçen 'House of the Dragon', Targaryen Hanedanlığı’nın hikâyesini konu alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)