Oyuncu Leon Vitali hayatını kaybetti

"Barry Lyndon"daki performansıyla tanınan oyuncu Leon Vitali, 74 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncu, Stanley Kubrick'in 'sağ kolu' olarak tanınıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Stanley Kubrick'in yönettiği filmlerde sık sık rol alan ve bir dönem Kubrick'in asistanlığını yapan oyuncu Leon Vitali, 74 yaşında hayatını kaybetti. "Barry Lyndon"daki performansıyla tanınan Vitali'nin ailesi pazar günü yaptığı açıklamada, oyuncunun cuma günü  Los Angeles'ta sevdikleriyle çevrili olarak huzur içinde öldüğünü söyledi.

The Guardian'ın aktardığı habere göre, oyuncunun çocukları, "Leon, merakıyla hareket eden, gittiği her yere sevgi ve sıcaklık yayan özel ve sevimli bir adamdı. Sevgiyle hatırlanacak ve dokunduğu birçok insan tarafından çok özlenecek" dedi.

"Gözleri Tamamen Kapalı", "Barry Lyndon" gibi filmlerde ve birçok televizyon dizisinde rol alan Leon Vitali, oyuncu seçimi, koçluk, dekorları denetleme gibi birçok alanda Kubrick için çalıştı. Bir süre sonra oyunculuğu bırakarak yirmi yıldan uzun bir süre Kubrick'e asistanlık yapan Vitali, Kubrick'in ölümünden sonra yönetmenin birçok filminin restorasyonunu yönetti. Vitali, çalışmaları için Cinema Audio Society ödülü aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)