Oyuncu Dwayne Hickman öldü

Bir süredir parkinson hastalığıyla mücadele eden oyuncu Dwayne Hickman, 87 yaşında öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "The Many Loves of Dobie Gillis" dizisiyle tanınan oyuncu ve CBS yöneticisi Dwayne Hickman, 87 yaşında Parkinson hastalığına bağlı komplikasyonlardan öldü. Oyuncunun temsilcisi Hickman'ın pazar günü Los Angeles'taki evinde öldüğünü doğruladı. 

DWAYNE HICKMAN KİMDİR?

18 Mayıs 1934'te Los Angeles'ta doğan Hickman, kariyerine ağabeyi Darryl Hickman'ı takip ederek ve "Captain Eddie", "The Secret Heart", "Mighty Joe Young" ve "The Happy Years" gibi yapımlarda küçük rollerde yer aldı. 

Hickman üniversiteden sonra televizyona odaklanarak Hollywood'a döndü ve "The Lone Ranger", "The Loretta Young Show" ve "The Bob Cummings Show"da oynadı. En büyük rolü, 1959 ve 1963 yılları arasında yayınlanan "The Many Loves of Dobie Gillis" dizisinde canlandırdığı Dobie Gillis karakteriyle geldi. 

Oyuncu, dizinin yayınlanmasının ardından sinema filmlerine kısa bir dönüş yaptı ve "How to Stuff a Wild Bikini"de Annette Funicello ve Cat Ballou'nun yanı sıra Jane Fonda ve Lee Marvin ile birlikte oynadı. 1970'lerin sonlarında CBS'e M*A*S*H", "Maude" ve "Sister, Sister" gibi şovların gelişimini denetleyen bir program yöneticisi olarak geri döndü. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)