Oyuncu Denzel Washington'dan Oscar rekoru

Denzel Washington, 2022 Oscar Ödülleri'nde de En İyi Erkek Oyuncu adayı gösterilmesiyle akademi tarihinde en çok aday gösterilen siyah oyuncu rekorunu kırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -"Training Day" ve "Malcolm X" gibi filmlerdeki rolleriyle tanınan oyuncu Denzel Washington, "The Tragedy of Macbeth" filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında onuncu Oscar Ödülü adaylığı aldı. Washington böylece kendi rekorunu da kırarak, akademi tarihinde en çok aday gösterilen siyah oyuncu oldu. 

CNN'in aktardığına göre, oyuncu salı günü Oscar adaylıkları açıklanmadan önce de "Roman J. Israel, Esq" filmindeki rolüyle 2018'de dokuzuncu adaylığını alarak tarihteki en çok aday gösterilen siyah oyuncu unvanına sahipti. Washington bu unvana sahip olsa da 20 yıldır Oscar ödülü kazanmadı. Oyuncu, 1990 Oscar ödüllerinde "Glory", 2002'de ise "Training Day" filmleriyle Oscar kazanmıştı.

Denzel Washington daha önce "Cry Freedom", "Glory", "Malcolm X", "The Hurricane", "Training Day", "Flight" "Roman J. Israel, Esq." ve "Fences"teki rolleriyle Oscar'a aday gösterildi. ABD'li oyuncu ayrıca 1964'te En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanan ilk siyah oyuncu olan Sidney Poitier'in ardından bunu başaran ikinci siyah oyuncu unvanına da sahip. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)