Oyuncu Cahit Çağıran vefat etti

Uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören Devlet Tiyatroları sanatçısı Cahit Çağıran vefat etti. Çağıran'ın cenazesi, ikindi namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığına defnedilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu ve yönetmeni Cahit Çağıran, 61 yaşında vefat etti. Çağıran, uzun süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Ankara Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt, Çağıran'ın vefatı üzerine bir açıklama yayınlayarak, "Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncumuz ve Türk tiyatrosunun değerli ismi Cahit Çağıran'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli oyuncumuza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Çağıran'ın cenazesi, ikindi namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığına defnedilecek.

CAHİT ÇAĞIRAN KİMDİR?

Cahit Çağıran, 16 Nisan 1960 yılında doğdu. Hacettepe Ankara Devlet Konservatuvarından mezun olan Çağıran, Genç Osman, Kafesten Bir Kuş Uçtu, IV. Murat ve Satıcının Ölümü başta olmak üzere Devlet Tiyatrosu'nun birçok oyununda oyuncu olarak, 2018'de sahnelenen "Mehmet Akif" oyununda ise yönetmen olarak görev aldı. (AA)