Oyuncu Ada Maris'ten Netflix dizisine tepki

Oyuncu Ada Maris'in Netflix dizisi "Uncoupled"da yer alan Latin karaktere tepki göstermesinin ardından söz konusu karakter yapımdan çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek yıl Netflix'te yayınlanacak olan "Uncoupled" dizisinde Latin bir kahya karakterini canlandırması planlanan oyuncu Ada Maris, dizinin senaryosunu okuduktan sonra karakterin dizide incitici ve aşağılayıcı şekilde yer aldığını belirtti. Maris'in dizinin yaratıcısı Darren Star’a açık bir mektup yazmasının ardından karakter diziden çıkarıldı. 

Variety'ye konuşan Maris, "Senaryoyu açtım ve yazılanların komik bile olmadığını gördüm. İncitici ve aşağılayıcıydı. Bugünlerde işlerin gidişatı ve kaydettiğimiz ilerleme göz önüne alındığında, çok farklı bir şey bekleyerek okuduğum için şok oldum" dedi. Kahya rolünün basmakalıp olduğunu belirten Maris, "Siz modern eşcinsel erkeklersiniz. Modası geçmiş, saldırgan bir şekilde basmakalıp bir eşcinsel rolünü nasıl izlemek veya oynamak istersiniz?” diyerek tepki gösterdi. 

'KARAKTER DİZİDE YER ALMAYACAK'

Netflix de Maris'in eleştirisinin ardından Variety'ye bir açıklama yaparak, Maris'ten özür diledi ve karakterin artık dizinin bir parçası olmadığını söyledi. Bir Netflix sözcüsü, "Bayan Maris olumsuz bir deneyim yaşadığı için üzgünüz. Bu karakter dizide yer almayacak" ifadelerini kullandı.

Darren Star ve Jeffrey Richman tarafından yaratılan, Neil Patrick Harris'in de yapımcıları arasında bulunduğu Netflix dizisi "Uncoupled"da, oyuncu Neil Patrick Harris’in canlandırdığı eşcinsel karakter, 17 yıllık kocası onu terk ettikten sonra New York’ta kendini flört maceralarına atıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler ada maris netflix tepki