Öymen, Tarhan Erdem'i anlattı: CHP'ye baraj altında kaldığı dönemde verdiği emek unutulmaz

Eski CHP Genel Sekreteri Tarhan Erdem vefat etti. Erdem’in ardından partide birlikte görev yaptığı Altan Öymen ve Yaşar Seyman anlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Siyasetçi, araştırmacı, yazar Tarhan Erdem, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti. 

CHP'den 16. dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan, 1977 yılında kısa bir süre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevinde de bulunan, ayrıca 1999-2000 yıllarında CHP Genel Sekreterliği görevi de yürüten Tarhan Erdem’i vefatının ardından partide birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşları anlattı.

'PARTİNİN ÇAĞDAŞLAŞMASI YOLUNDAKİ ÇALIŞMALARI HATIRIMDAN HİÇ ÇIKMAZ'

CHP Genel Başkanlığı yaptığı 1999-2000 yıllarında, partinin genel sekreterliğini yürüten Tarhan Erdem’le dostluklarının gençlik yıllarına dayandığını söyleyen Altan Öymen, Erdem’in vefat haberiyle çok sarsıldığını dile getirdi ve şunları söyledi:

"İkimiz de CHP teşkilatlarında yetiştik. Seneler sonra da parti yönetiminde birlikte çalıştık. CHP’nin çok zor bir dönemiydi. Parti ilk defa barajın altında olup, Meclis dışında kalmıştı. Bu zor dönemde tüm arkadaşlarımız ile birlikte gayret içindeydik. Tarhan Erdem’in o dönemlerdeki emeği fevkalade önemliydi. Önümüzde CHP’yi yeniden aktif hale getirmek, yeniden büyütmek gibi bir görevimiz vardı. Tarhan’ın o dönem partinin daha modernleşmesi ve çağdaşlaşması yolundaki çalışmaları hatırımdan hiç çıkmaz."

'TARHAN’IN PARTİYE VERDİĞİ EMEK UNUTULAMAZ'

CHP’nin o zorlu dönemden çıkmasına büyük katkıları olduğunu ifade ettiği Erdem için "Türk siyaseti değerli bir insanını kaybetti" diyen Öymen, "Tüm bu gayretler sonucunda parti yeniden toparlandı. Tarhan’ın partiye verdiği emek hiçbir zaman unutulamaz. Haberi yeni aldım; tüm yaşadıklarımız hatırımdan bir film şeridi gibi geçiyor. Çok ama çok üzgünüm" şeklinde konuştu.

‘BAZEN BABA, BAZEN AĞABEY, BAZEN DE YOL ARKADAŞIYDI…’

CHP’nin ilk kadın genel başkan yardımcısı, Parti Meclisi (PM) üyesi Yaşar Seyman da Tarhan Erdem ile aynı Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) görev yapanlar isimlerden.

Erdem ile birlikte görev yapmaktan büyük onur duyduğunu belirten Seyman, Erdem’in vefat haberini büyük bir üzüntüyle aldığını söyledi.

"Onu kaybettiğimizi duyduğum an eski albümü açtım, bakıyorum" diyen Seyman, Tarhan Erdem’i "Çok özel bir insandı. Düşüncelerinde radikal olmak, onurlu olmak nedir; onunla yaşayarak öğrendim. Onunla çalışmanın insanı geliştiren özel bir anlamı vardı. Bazen ağabey gibi, bazen baba gibi, bazen yol arkadaşı gibi değerli bir insandı. Partideki odasında hep sevgiyle karşılar sevgiyle uğurlardı" sözleriyle anlattı.

‘ÇOK ÖZEL, SEVGİ DOLU, SICACIK BİR İNSANDI’

Tarhan Erdem ile çalışmanın insanın ufkunu açan bir yanı olduğunu kaydederek, geçmişten bugüne paylaştıkları anılara değinen Yaşar Seyman, şunları söyledi:

"1999-2000 yılları arasında partinin Güneydoğu projesinde birlikte çalıştık. Bir gün yine ziyaretlere katılmak üzere farklı yerden yola çıktık. Diyarbakır’da buluştuğumuzda bana 'Yaşar, ben Tunceli’ye gelene kadar doğaya büyülendim. İsviçre falan hikaye. Sen gördün mü hiç oraları' dedi. Ben de 'Yok efendim' dedim. O da 'Mutlaka git' dedi. Doğayı çok severdi. Yine Berkin Elvan’ın hayatını kaybettiği günlerdi; beni aradı. 'Yaşarcığım; Berkin Elvan’ın cenazesinin arkasında çok sayıda insan yürüyor. Müthiş bir sevgi bu' dedi. Ben de 'Evet efendim' dedim. Duygularımızı her zaman paylaşırdık. Ben CHP’nin ilk kadın genel başkan yardımcısıydım. Bana hep 'Güzel bir ilk Yaşar hanım' diye takılırdı. Çok özel, sıcacık, sevgi dolu bir insandı. CHP’ye çok şey kattı, asla unutulmaz. Çok üzgünüm."