Öykü Arin'in kardeşi oldu: Arkadaş Ekim

Ailenin kardeşlerden gerçekleştirilecek kök hücre naklinin daha başarılı olabileceği düşüncesi üzerine lösemi hastası Öykü Arin'in kardeşi oldu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de yaşayan Eylem Şen Yazıcı ve Çağdaş Yazıcı çiftinin çocukları Öykü Arin'e yaklaşık 3 yıl önce Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulmuştu. Doktorların Öykü Arin'in kök hücre nakliyle hayata tutunabileceğini söylemesi üzerine Yazıcı ailesinin girişimiyle başlatılan “Öykü Arin'e Umut Ol' kök hücre bağış kampanyası sonrası binlerce kişi bağışçı oldu.

11 Nisan 2019'da hastanede tedaviye alınan Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil yapılırken, nakil olumsuz sonuçlandı. Aynı yılın haziran ayında babası Çağdaş Yazıcı'dan yapılan yarı uyumlu nakilde ilik uyumu yüzde 98,5 oranında başarılı oldu.

'BİR ARKADAŞ İSTİYORUM'

Kardeşlerden gerçekleştirilecek naklin daha başarılı olabileceğini düşünen aile ise yeni bir çocuk dünyaya getirmeye karar verirken Eylem Şen'in dün doğum yapması sonrası Öykü Arin'in erkek kardeşi oldu. Yazıcı ailesi Öykü Arin'in “Bir arkadaş istiyorum” demesi üzerine ise bebeğe “Arkadaş Ekim” ismini verdi. Bebeğin, Öykü Arin ile doku tipinin tam uyumlu olduğu tespit edildi.

'BİR MUCİZE GİBİ'

Arkadaş Ekim'in doğumu sonrası Gazeteduvar'a konuşan Eylem Şen Yazıcı, "Her bebeğin dünyaya gelişi çok mutlu edici, yeni bir başlangıç, heyecan verici ve yeni bir umut aynı zamanda. Ama Arkadaş Ekim birçok açıdan bizim için heyecanlı oldu. Bir mucize gibi aynı zamanda. Umarım Öykü Arin'in yeniden bir nakile ihtiyacı olmaz ama eğer olursa bir donör olmuş olacak. 18 Kasım'da gelmesini bekliyorduk ama sürpriz yaptı ve 7 Kasım'da dünyaya geldi” dedi.

Hastalığın yeniden nüksetme riski olması ve yüzde 100 uyumlu bir donör bulunamaması nedeniyle doktorların böyle bir çözüm önerisi sunduğunu ifade eden Yazıcı, “Bunu gerçekleştirdik. Gelecek süreçteki risklere daha güvence ile bakmamızı sağlayan bir şey bu. Aynı zamanda bir kardeşinin olması da heyecan verici” diye konuştu.

'TÜM ÖYKÜ'LER İÇİN VE HEPSİNİN ÖYKÜ'SÜ İÇİN...'

Öykü Arin'in hamilelik sürecinde sevgi ve sıcaklıkla destek olduğunu söyleyen Yazıcı, Arin'in kardeşini daha doğmadan sevdiğini, ona birlikte kitap okuyup şarkı söylediklerini de anlattı.

Tüm lösemi hastaları için çağrıda bulunan Yazıcı, “Sadece Öykü Arin için çocuk genç her yaştan insanın donöre ihtiyacı var. Tüm Öykü'ler için ve hepsinin Öykü'sü için kampanya yapmıştık. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Sadece Öykü Arin değil bütün Öykü'lerin donöre ihtiyacı olabilir. Donör olalım umut olalım demeye devam edeceğiz” dedi. (DUVAR)