Oy kullanırken kalp krizi geçiren 2 kişi hayatını kaybetti

Yozgat ve Manisa'da oy kullanmaya giden iki kişi, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bulunan Celal Şükrü Sayınsoy İlkokulu'nda kurulan 1087 numaralı sandıkta oyunu kullanan 73 yaşındaki Hasan Çay, sınıfta fenalaştı. Çay, sandalyeden düşünce sandık görevlileri müdahale etti.

Ambulansla Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çay, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, görgü tanığı Cafer Saban, "Hasan Çay oyunu kullandı ardından imzasını da attı. Rahatsızlandığını söyleyip sandalyeye oturdu. Sonra 'Cafer' diye benim ismimi söyleyerek düştü. Hemen ambulans çağırdık" diye konuştu.

Hasan Çay'ın yeğeni Mustafa Çay ise oy vermek için amcasıyla aynı okula gittiğini ifade ederek, "Ayrı sandıklarda kullandık, sonra ben eve döndüm. Rahatsızlandığını öğrenince hastaneye geldik. Çok üzgünüz" dedi.

KABİNE GİDERKEN FENALAŞTI

Yozgat'ta Merkeze bağlı Lök köyünde Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanmak için eski sağlık ocağı binasına giden 76 yaşındaki Mustafa İldiş, oy pusulalarıyla kabine giderken fenalaştı.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen İldiş, yakınları tarafından özel araçla Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. 

(HABER MERKEZİ)