Ovacık Belediyesi makam araçlarını sokak hayvanları için sattı

Ovacık Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Mustafa Sarıgül, makam aracını satarak, gelen parayı sokak hayvanları için kullanmaya başladı. Sarıgül, hayvanseverlerden mama desteğinde bulunacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'in Ovacık ilçesinde sokak hayvanları için gençlerle beraber örnek bir adım atıldı. Genç Işık Berfin’in önerisiyle Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sokak hayvanları için makam aracıyla beraber 3 aracı satarak, gelen 170 bin lirayı barınak, mama gibi ihtiyaçlar için kullanmaya başladı.

'MAMA DESTEĞİ İSTEYECEĞİZ'

Korona virüs pandemisi ve Ovacık’ın soğuğu nedeniyle hayvanların barınma ve yiyecek sorunu olduğunu söyleyen Sarıgül, “Bu ilçede sokaktaki dostlarımızı soğuktan korumak için onlara kulübe ve barınak yapmak için yola çıktık. Işık Berfin ve arkadaşlarının katkılarıyla küçük kulübeler yaptık. Bu kulübelerin bir kısmına büyük köpekleri bir kısmına da kedileri yerleştiriyoruz. Sokak hayvanlarını bu şekilde soğuktan koruyacağız. Belediyemizin bütçesi düşük olduğu için hayvanseverlerden mama desteği de isteyeceğiz” diye konuştu.

3 ARAÇ SATILDI...

Sattıkları araçlarla kendilerine kaynak oluşturduklarını vurgulayan Sarıgül, Berfin ile hayata geçirdikleri projeyi şöyle anlattı: "Biz şu anda 13 kulübe yaptık, 7 tane de Işık Berfin arkadaşımızın yaptığı kulübe var. Her gün yapmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 70 tane daha yapacağız. Yaz aylarında da büyük bir barınak yaparak hayvanları oraya taşıyacağız. Kışın tekrar evlerin önüne taşıyacağız. Makam aracıyla 3 aracımız vardı. Otomobil, traktör ve eski bir kamyonumuz vardı. Bunları satarak iyi bir kaynak elde ettik. Bizler burada makam aracı olmadan da gezebiliyoruz. Zaman zaman belediyemizin araçlarıyla acil gideceğimiz bir yerler olursa gidebiliriz. Kendi özel aracımızı kullanabiliriz, bir makam aracı gerekmiyordu. Makam aracının zamanla değeri düşecek. Sokak hayvanlarının üşümemesi için onu satmak daha mantıklı geldi." (ANKA)