Otistik genç bakımevinde öldü, bakanlık inceleme başlattı

Kaldığı bakımevinde vefat eden 20 yaşındaki otistik Mehmet Eres’e şiddet uygulandığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı idari inceleme başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükçekmece’de bulunan özel bir bakım evinde kalan 20 yaşındaki otistik Mehmet Eres, 23 Temmuz 2022'de hayatını kaybetti.

Mehmet Eres’in naaşı otopsi yapılmadan ailesine teslim edildi. Çocuklarının 'doğal sebeplerle' hayatını kaybettiği açıklanan aile, gizli bir numaradan aranarak ölümün şüpheli olduğu mesajını aldıktan sonra bakımevinden o geceye ait kamera görüntülerini istedi.

Anka'nın haberine göre savcılık kanalıyla ulaştıkları görüntüleri izleyen aile çocuklarının, hemşirenin gözü önünde hasta bakıcı tarafından sandalyeye bağlanarak işkenceye maruz kaldığını ve darp edildiğini gördü.

Kurum ve çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunan aile, ayrıca kurum hakkında 1 milyon lira manevi tazminat davası açtı. Aile, buradan gelecek paranın, SMA hastası çocuklara bağışlanacağını belirtti.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Mehmet Eres'in ölümünün haberlere konu olmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuyla ilgili idari soruşturma başlattığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle: “Özel bir bakım merkezinde meydana gelen olayın hemen ardından Bakanımız sayın Derya Yanık’ın talimatı ile idari soruşturma başlatılmıştır. Habere konu olan özel bakım merkezinden, yaşanan hadise ile ilgili tüm bilgi ve belgeler istenmiş, konunun yerinde ve ivedi bir şekilde araştırılması için Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzden bir şube müdürü ve bir meslek elemanı görevlendirilmiştir. Olayla ilgili otopsi raporu beklenmekte olup, bakanlığımız tarafından adli süreç yakından takip edilmektedir. İhmali bulunanların en ağır cezayı alması için olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)