Osman Öcalan koronadan vefat etti

Osman Öcalan, korona virüsü nedeniyle 63 yaşında vefat etti.

Fotoğraflar: Sadık Güleç
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü hastalığı nedeniyle Erbil'deki bir hastanede tedavi gören Osman Öcalan'ın bu sabah saat 04.30'da vefat ettiği duyuruldu.

Osman Öcalan bir süredir Erbil'de bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu.

Osman Öcalan'ın Temmuz 2021’de geçirdiği beyin felci nedeniyle hareket kabiliyetini ve konuşma yetisini tamamen kaybettiği yönünde haberler çıkmış ancak ailesi tarafından yalanlanmıştı. 

Rudaw'daki habere göre Osman Öcalan'ın Kürdistan Bölgesi'nde toprağa verilmesi bekleniyor. Şanlıurfa'da yaşayan Mehmet Öcalan ise DHA'ya yaptığı açıklamada, "Uzun süredir Osman ile görüşmüyorduk. Ölümü nedeniyle üzüntü yaşıyoruz. Kardeşimizin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruz. Avukatlarımız aracılığıyla ağabeyime durum iletilecek ve ondan gelecek habere göre yol haritası çizeceğiz" dedi.

YEREL SEÇİM DÖNEMİNDE TRT'YE ÇIKARILMIŞTI

Osman Öcalan ismi son olarak 2019'daki yerel seçim döneminde TRT Kürdi’ye çıkarılması üzerine kamuoyu gündemine gelmişti. Osman Öcalan, yerel seçimler öncesi tartışma yaratan programa ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: "TRT’den teklif geldi. Türkiye basınına yaklaşımım her zaman olumlu olmuştur. Başka kanal olsaydı, yine görüşürdüm. Devlet görevlilerinden herhangi bir teklif gelmedi. İmamoğlu meselesini muhabir sordu. İmamoğlu gündemdeydi. Acil bir sorun olarak görüşümü dile getirdim. Kısa bir süre önce bir Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüştük. Uzun bir görüşme oldu. PKK başta olmak üzere yaşanan durumlarla ilgili görüştük."

Osman Öcalan, 2007 yılında gazeteci Sadık Güleç'e röportaj vermişti.


OSMAN ÖCALAN KİMDİR?

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi olan Osman Öcalan, 1958 yılında Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara (Ömerli) köyünde doğdu.

'Ferhad' kod adını kullanan Osman Öcalan 1978 yılında kurulan PKK'ye katılmadan önce, 2 sene Libya'da yaşadı ve öğretmen eğitim kolejinde eğitim gördü.

1986'da PKK Merkez Komitesi'ne, 1990'larda ise PKK Yürütme Komitesi'ne katıldı. Osman Öcalan, PKK’den ayrıldıktan sonra 2004’te Erbil’e yerleşti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler osman öcalan vefat