Osman Nuri Kabaktepe'den Canan Kaftancıoğlu'na kahve daveti

AK Parti'nin yeni İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu davet ederek "Hemşehrimi ağırlamak isterim güzel bir kahve içmek istiyorum" dedi. Canan Kaftancıoğlu, "Kıymetli bir davet önümüzdeki günlerde iletişime geçerek hemşerimin kahve davetine icabet edecek ve görevinden ötürü kendisini kutlayacağım” diye yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe,  ClubHouse’de gençlerle buluştu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kabaktepe, İstanbul'da bir seçim kaybettiklerini; ancak İstanbul'u kaybetmediklerini söyledi. İstanbul'un hem sosyolojisinin hem de seçmeninin hala AK Parti'nin yanında olduğunu söyleyen Kabaktepe, 2024'te İstanbul'un mührünü yeniden alacaklarını ifade etti.

Canlı yayında gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kabaktepe, İsmail Saymaz'ın AK Parti üyesi olup olmadığıyla ilgili sorusu üzerine AK Parti'ye oy veren 25 milyon kişiden sadece 10 milyonunun partiye üye olduğunu söyleyerek "Kalan 15 milyon kişi AK Parti'nin yönetim kademesinde görev alamaz mı? Bunun tartışılması ve propaganda malzemesi olarak kullanılması demokratik kültürle de bağdaşmaz. Bunu CHP'nin demokrasiye sıktığın bir kurşun olarak görüyorum" diye konuştu.

 İstanbul'u ne CHP'nin ne de Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını söyleyen Kabaktepe, seçim sonuçlarını dönemsel olarak nitelendirdi. Halkın tercihine saygı duyduklarını ve alınan sonuçta kendilerinin de bir takım eksikliklerinin bulunduğunu söyleyen Kabaktepe, "Kaybettiğimiz bir seçim var ancak İstanbul'u kaybetmedik. Bu CHP'nin ya da Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı bir seçim değil. Bir takım eksikliklerimiz var ve onları toparlayıp gidereceğiz. İstanbul'un sosyolojisi de seçmeni de AK Parti'nin yanında. Bunu 2023 ve 2024 seçimlerinde gösterecek" diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ClubHouse’da katıldığı bir yayında kendisini ziyaret edeceğini söylediği hatırlatılan Osman Nuri Kabaktepe "İki hemşehri olarak her zaman görüşebiliriz. Buyursun gelsin memnun olurum. Konuşmamız İstanbul'a güç katar. Hemşehrimi ağırlamak isterim güzel bir kahve içmek istiyorum" diye konuştu.

KAFTANCIOĞLU'NDAN YANIT

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin daveti için; “3 yıldır arzu ettiğim bir şeydi siyasi parti il başkanlarının yan yana gelebilmesi. Kıymetli bir davet önümüzdeki günlerde iletişime geçerek hemşerimin kahve davetine icabet edecek ve görevinden ötürü kendisini kutlayacağım” dedi. (HABER MERKEZİ)