AYM Kavala'nın bireysel başvurusunu 29 Aralık’ta görüşecek

Anayasa Mahkemesi, 1149 göndür cezaevinde bulunan Osman Kavala'nın bireysel başvurusunu 29 Aralık'taki Genel Kurul’da görüşecek.

Osman Kavala 1 Kasım 2017’den beri tutuklu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa Mahkemesi (AYM), 1 Kasım 2017’den beri tutuklu olan iş insanı Osman Kavala’nın bireysel başvuru dosyasını 29 Aralık’ta yapılacak Genel Kurul’da görüşme kararı aldı.

"Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Devletin güvenliğini ve iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlamasıyla yargılanan Kavala geçtiğimiz günlerde tekrar hâkim karşısına çıktı ve hakkında yeniden ‘tutukluluğa devam’ kararı verildi. 

AB ‘ACİL ÇAĞRI’ YAPMIŞTI

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Sözcüsü Nabila Massralı, AB Dış İlişkiler Servisi internet sitesinde Kavala'nın tahliye edilmemesi ile ilgili olarak 21 Aralık'ta şu açıklamayı yapmıştı:

"Türkiye, AB-Türkiye ilişkilerinin temel taşlarından biri olan temel haklar konusunda acilen somut ve sürekli ilerleme kaydetmelidir. Türk yargısını Avrupa Konseyi'nin önerilerini takip etmeye ve bahsedilen kararı uygulayarak Osman Kavala'yı bir aciliyet durumu olarak serbest bırakmaya çağırıyoruz." (ANKA)