Oscar'lı yapımcılar Prenses Diana belgeseli hazırlıyor

Oscar'lı yapımcılar Simon ve Jonathan Chinn Prenses Diana'nın belgeselini çekecek. Belgesel Türkiye'de de gösterime girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prenses Diana'nın hayatı bir kez daha belgesel oluyor. Oscar ve Emmy ödüllü film yapımcıları Simon ve Jonathan Chinn'in hazırlayacağı belgesel hem televizyonda hem de sinema salonlarında gösterilecek.

Beyazperde'nin aktardığına göre, Simon ve Jonathan Chinn tarafından yönetilen prodüksiyon ekibi Altitude ve Lightbox, belgesel için bir araya gelecek. "Diana" adlı belgesel, 1997'de Paris'te ölen prensesin hikayesini anlatmak için Ed Perkins'in yönettiği binlerce saatlik haber raporlarından, daha önce görülmemiş görüntülerden ve fotoğraflardan yararlanacak.

HBO ve Sky belgeselin ABD ve İngiltere'de TV haklarını aldı. Platformlar belgeselin salon gösterimlerinden sonra belgeseli yayınlayacak. Filmlerin küresel satışlarını yöneten, filmlerin arkasındaki İngiltere distribütörü Altitude, yapımı İngiltere ve İrlanda’da teatral olarak piyasaya sürecek.

Beneluxe (Piece of Magic), Almanya ve Avusturya (Studio Hamburg), İtalya (I Wonder Pictures), Portekiz (NOS Lusomundo Audiovisuais), İsviçre (Ascot Elite), Çek Cumhuriyeti (AQS), Japonya (Tohokushinsha) Avustralya ve Yeni Zelanda (Madman), Orta Doğu (Phars) ve Türkiye (Filmarti) için ön satışlar yapıldı. Film Türkiye'de de gösterime girecek.