Oscar Pistorius hakkında şartlı tahliye kararı

Sevgilisi Reeva Steenkamp'ı öldürdüğü gerekçesiyle 11 yıldır tutuklu bulunan paralimpik atlet Oscar Pistorius hakkında şartlı tahliye kararı verildi. Pistorius, ocak ayında serbest bırakılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sevgilisi Reeva Steenkamp’ı öldürdüğü gerekçesiyle yaklaşık 11 yıldır hapishanede bulunan paralimpik olimpiyat şampiyonu Oscar Pistorius hakkında şartlı tahliye kararı verildi. 37 yaşındaki Güney Afrikalı atlet, 5 Ocak 2024’te serbest bırakılacak.

BBC’nin haberine göre, 2016 yılında 13 yıl, 5 ay hapis cezasına çarptırılan Oscar Pistorius, serbest bırakıldıktan sonra cezası resmi olarak tamamlanana kadar yetkililer tarafından gözetim altında tutulacak. Steenkamp ailesinden yapılan açıklamada, Pistorius’un aynı zamanda terapi görmek zorunda olacağı bilgisi paylaşıldı.

STEENKAMP’IN ANNESİNDEN MEKTUP: ‘ÖFKE SORUNLARI ELE ALINDI MI?’

Pistorius, 14 Şubat 2013’te banyo kapısının arkasından Steenkamp’ı vurararak öldürmüş, daha sonra sevgilisinin hırsız olduğunu sandığını iddia etmişti.

Tahliye kararı açıklanmadan önce şartlı tahliye heyetine bir mektup yazan Steenkamp’ın annesi June Steenkamp, Oscar Pistorius’un serbest bırakılmasına itirazı olmadığını ama Pistorius’un ‘büyük öfke sorunlarının’ hapishanede düzgün bir şekilde ele alınıp alınmadığını merak ettiğini söylemişti. Mektupta ayrıca ‘kendisiyle bağlantı kuracak diğer kadınların güvenliğinden’ duyulan endişe de dile getirilmişti.

‘ÖFKEME SARILIRSAM HAYATTA KALAMAM’

June Steenkamp, bugün Pretoria yakınlarındaki Atteridgeville hapishanesinde görülen şartlı tahliye duruşmasına katılmadı. Steenkamp, “Onunla bu aşamada karşı karşıya gelecek enerjiyi kendimde bulamadım” diye konuştu. Anne Steenkamp, daha önce yaptığı bir açıklamada da Pistorius’un ‘kızını öldürdüğü için pişman olduğuna inanmadığını, ancak yine de çok zaman önce kendisini affetmeye karar verdiğini’ söylemiş, “Eğer öfkeme sarılırsam hayatta kalamayacağımı biliyorum” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)