Ortak yayında Erdoğan'a belgesel izlettirdiler: Almanya'nın batışı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a katıldığı A Haber ortak yayınında belgesel izletildi. 'Almanya'nın batışı' adlı belgeselde insanlar, ülkenin ekonomik durumunu ve enflasyon hakkında konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, A Haber-ATV-A Para-ANews ortak canlı yayınına katıldı. Erdoğan'ın katıldığı program esnasında izletilen 'Almanya'nın Batışı' belgeseli ise sosyal medyada gündem oldu.

Erdoğan ve programda yer alanların belgeseli izlerken zaman zaman gülerek tepki verdiği görüldü. Videoda Almanya'da insanların enflasyona verdiği tepkiler ekrana yansıtıldı. 

Almanya’da 2021 Ekim ayında yüzde 4,5 olan yıllık enflasyon, enerji fiyatları ve salgının etkisiyle kasımda yüzde 5,2’ye yükseldi. Ülkede enflasyon, aylık bazda ise yüzde 0,2 düşüş gösterdi. Nihai veriler, daha önce yayımlanan öncü verileri teyit etti.

Türkiye'de ise; TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre kasım ayında enflasyonun (TÜFE) aylık bazda yüzde 3,51 artış kaydettiği duyuruldu. Böylece yıllık enflasyon 21,31 seviyesine ulaştı.

ERDOĞAN: BİZİM ÜZÜNTÜMÜZ BAŞKA

Erdoğan programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Özellikle ülkesinin ve milletinin hayrına olan her şeye düşman olanlar yine iş başında, diyorum. Biz ekonomik bağımsızlık mücadelemizi bunlara rağmen sürdürüyoruz. Bu süreçte yerli ve milli kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve halkımızın desteğiyle de harekete devam ediyoruz. Burada bir şeyi özellikle vurgulamak istiyorum. Bahsettiğimiz sivil toplum kuruluşuyla bunlar haziranda görüşme yapmışlar. Hazirandan sonraki olay ise tam bu olayın patlak verdiği gün kalkıyor Bay Kemal bir mesaj atıyor ve bunu da tabii bu kurumun ikinci adamı ziyaretime geldiğinde söylediler. Dediler, 'Böyle böyle oldu. Bu konuda Bay Kemal bu mesajı atıyor.' Attıysa siz de bu işin bizim bilgimiz dışında olduğunu söylemeniz lazım. Söyleyin ki millet kimin kim olduğunu öğrenmiş olsun. Tabii bizim üzüntümüz başka. Bakıyorsunuz Türkiye'nin en önemli kuruluşu Odalar ve Borsalar Birliği kalkıyor, garip garip açıklama yapıyor. Bakıyorsunuz oraya bağlı, onun altındaki kuruluşlar buna benzer açıklamalar yapıyor. Bizim dayanışma halinde olmamızın gerektiği en hassas dönemde bu tür açıklamalar yapılırken kimse şunu diyemez. 'Aşağıdan baskılar geliyor da onun için ben bu açıklamayı yaptım.' diyemez. Eğer baskı diyorsanız, en büyük baskıyı gören her zaman kimdir? Hükümettir. Bu fotoğraflar günün fotoğrafları değil, geçmişin fotoğrafları sürekli gündemde tutuluyor. Velev ki günün fotoğrafı olsun ama gereğini yapmanız lazım, söylemeniz lazım. Böyle bir gün siyaset yapma günü değildir. Eğer burada parana değer biçiyorsan, gerçekten yerliysen, milliysen gereğini yapacaksın. Demek ki sen ne yerlisin ne millisin." (HABER MERKEZİ)