Ormanın kiralanmasına izin vermeyen ağaçlandırma şefine tehdit

Kahramanmaraş Orman Merkez İşletme Müdürlüğü’nde görevli ağaçlandırma şefi Tuba K, ormanın kiralanmasına izin vermediği için tehdit edildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ Bir- Sen) Başkanı Duran Kömür’ün iki yakını Ertan Çamkömürü ve Ali Çamkömürü, Kazanlıpınar köyünde, 43 dönüm ve 23 dönüm araziyi 49 yıllığına özel ağaçlandırma sahası olarak kiralamak için başvurdu.

Ağaçlandırma şefi Tuba K., bununla ilgili olumsuz rapor hazırladığı için mobbinge maruz kaldığını ve tayin edilmekle tehdit edildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. 

AYNI ARAZİDE İKİ KERE İNCELEME YAPILDI

Cumhuriyet'in haberine göre, Tuba K. ve iki görevli, kiralanmak istenen bölgeye giderek inceleme yaptı. Görevliler, 20 milyon lira değerindeki arazide yol olmadığını, sebze bahçesi olduğunu ve sulama havuzu bulunduğunu belirleyerek kiralanması için olumsuz rapor verdi. Bunun üzerine işletme müdürü Ömer Gökmen’in talimatıyla devletin dozer ve araçları alana giderek sulama havuzunu yıkıp 100 metre ileriye sıfırdan havuz yaptırdı. Ardından da araziye yol açtı. Arazinin rapor için olumlu hale gelmesinin ardından ikinci kez inceleme istendi.

Bu kez, Tuba K’nin yanındaki komisyon başkanı değiştirildi. Tekrar bölgede inceleme yapan Tuba K., yine olumsuz görüş verirken yeni görevlendirilen komisyon başkanı ise olumlu görüş bildirdi.

Bu gelişmelerin ardından Tuba K’ye mobbing başladı. Tuba K. bazı kurum müdürleri tarafından tayinle tehdit edilerek özel hayatı ile ilgili iftiralar atıldı. Olay sonrası, Tuba K., mobbing uygulayan ve görevini kötüye kullanan kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

'SORUMLULAR YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK'

Konuyla ilgili Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, “Tuba kızımız, ormanı, toprağı ve devletini koruduğu için linç ediliyor. Ormanın birilerine peşkeş çekilmesine izin vermedi. Mobbing uygulayan ve görevlerini kötüye kullanan kurum sorumluları hukuk önünde hesap verecek” dedi.