Ormandaki gizem: Kilolarca makarnayı kim döktü?

ABD'nin New Jersey eyaletinde bir ormanda yaklaşık 230 kilo ağırlığında olduğu tahmin edilen makarna yığınları bulundu. Makarnaları kimin, neden ormana bıraktığı ise henüz netleşmedi.

Foto: Nina Jochnowitz / Sosyal medya
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New Jersey eyaletinde ormana 230 kiloluk makarna bırakıldı. Old Bridge'te yaşanan ve kaynağı henüz belirlenemeyen olayı kamuoyuna duyuran Nina Jochnowitz isimli kişi, belediye meclis seçimlerinde aday olduğu süreçte seçim kampanyasında tanıştığı bir kişinin kendisini geçen hafta arayıp, "Derenin kenarına atılmış bir yığın makarna var" dediğini anlattı. Bölgeye giden kadın, yoldan yaklaşık 10 metre uzaktaki makarnaları gördü.

Atılan makarnaların uzunluğunun 7,5 metreyi bulduğunu aktaran Jochnowitz, belediyeyi konuyla ilgili bilgilendirdi ve yaklaşık 230 kilogram ağırlığında olduğunu tahmin ettiği makarnaların fotoğraflarını Facebook'ta paylaştı. Olayın duyulmasının ardından çöpü kimin attığına dair pek çok tahmin yürütülse de makarnayı ormana kimin attığı netleşmedi.

'SANIRIM ORMANI BESLİYORLAR'

CNN International'a konuyla iligili açıklamada bulunan kasabanın mali işlerden sorumlu ismi Himanshu Shah, ormanda kilolarca makarna yığınları bulunduğunu teyit ederek makarnaların bir saatten kısa bir sürede temizlendiğini duyurdu. Makarnanın pişmiş olduğuna ilişkin iddialara da değinen Himanshu Shah makarnanın pişmiş olmadığını, yalnızca yağmurdan ıslandığını söyledi.

Jochnowitz, makarnayı kimin attığını öğrendiğini, bu kişinin adını açıklamayacağını ve failin bir işletme olmadığını belirtirken, Daily Beast'in aktardığına göre, NJ.com'a konuşan bir kişi, hayatını kaybeden annesinin evinden kilolarca makarna çıkaran bir kişinin görüntülerinin güvenlik kameralarına yansıdığını, makarnanın muhtemelen pandemi sırasında stoklandığını söyledi. Old Bridge kasaba yetkilileri ise henüz bu savı doğrulamadı.

Old Bridge'teki Via Sposito adlı İtalyan restoranının sahibi Anthony Esposito ise faille ilgili hiçbir fikri olmadığını ifade ederek, "Sanırım bunu kim yaptıysa ormanı besliyor" dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler makarna orman abd