Orman yangınları nedeniyle festivaller ve konserler iptal edildi

Yangınların vurduğu illerde tüm kültür sanat etkinlikleri iptal edilirken yangınların yaşanmadığı illerdeki kimi etkinlikler de orman yangınlarının yarattığı üzüntü gerekçesiyle iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz hafta birçok yerde başlayan ve halen süren orman yangınları nedeniyle Türkiye’nin farklı yerlerinde düzenlenecek olan festivaller ve etkinlikler ardı ardına iptal ediliyor ya da erteleniyor. Yangınların çıktığı bölgelerdeki kültür sanat etkinlikleri yapılamazken, orman yangınlarından etkilenmeyen bölgelerde de kimi etkinlikler iptal edildi.

Yaz aylarında festivallerle hareketlenen Aydın, Muğla, Antalya gibi illerdeki etkinliklerin süren yangınlar ve olası yangın riski nedeniyle yapılmaması kararlaştırıldı. Söke ve Didim ilçelerinde orman yangınları çıkan Aydın’da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tüm yaz organizasyonlarının şimdilik durdurulduğunu açıklarken, Muğla’da yapılacak olan 3. Muğla İdil Biret Müzik Festivali Muğla Büyükşehir Belediyesi'nce ileri bir tarihe ertelendi. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde başlamış olan Elbistan Festivali de, program sürerken Belediye’nin aldığı kararla durduruldu. Her yıl düzenlenen Kaynarca Geleneksel Su Festivali, Seferihisar Uluslararası Bando Festivali gibi de iptal edilen ya da ertelenen festivaller arasında.

İSTANBUL'DA FESTİVAL İPTALLERİ

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Temmuz’da başlaması planlanan üç günlük Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali’nin iptal edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. İmamoğlu; “Tüm canlılara ve insanlığa olan sonsuz sevgisi ve hürmetiyle bildiğimiz Hünkar Hacı Bektaşı Veli’nin 750. vefat yılı nedeniyle bugün başlaması planlanan etkinliklerimiz, birçok ilimizde devam eden yangınlar ve kayıplarımız nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.” dedi. Festival kapsamında 45 sanatçı ve 60’a yakın kurum İstanbullularla buluşacaktı.

25 Temmuz’da başlayan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali de, Festival Komitesi’nin aldığı kararla kimi etkinliklerini durdurdu. Açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Hasan Akgün, “Festival Komitesi ile yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda uluslararası bir festivalin sanatsal bölümleri devam edecektir. Ancak müzik ve eğlence bölümleri dün itibariyle tamamıyla iptal edilmiştir.” şeklinde konuştu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)