Orhan Veli'nin kız kardeşi Füruzan Yolyapan vefat etti

Orhan Veli'nin kız kardeşi Füruzan Yolyapan vefat etti. Yolyapan, bugün cenaze namazının 16.00'da Zincirlikuyu Camii'nde kılınmasının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda Orhan Veli'nin yanına defnedilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk edebiyatında Garip akımının kurucusu olan şair Orhan Veli'nin en küçük kardeşi olan Füruzan Yolyapan, 97 yaşında vefat etti. Yolyapan'ın bir süredir sağlık sorunları yaşadığı belirtildi. 

Füruzan Yolyapan’ın ölüm haberini sosyal medya hesabından duyuran Gazete Kadıköy, yaptığı paylaşımda “Orhan Veli'nin hayatta kalan tek yakını olan kız kardeşi Füruzan Yolyapan bugün yaşamını yitirdi” ifadelerini kullandı. 

Füruzan Yolyapan'ın cenaze namazının bugün 16.00'da Zincirlikuyu Camii'nde kılınıp, ardından Aşiyan Mezarlığı'nda ağabeyi Orhan Veli'nin yanına defnedileceği aktarıldı. 

'TIPKI AĞABEYİ GİBİ DERYA DENİZ BİR KADINDI'

Orhan Veli’nin “Fırfırım” diye hitap ettiği kız kardeşi Füruzan Yolyapan, ağabeyiyle ilgili anılarını gazeteci Seray Şahinler’e anlatmış, 'Ağabeyim Orhan Veli' adlı kitapta hayatı boyunca ağabeyine kardeşlikten öte yoldaşlık, dostluk, sırdaşlık ettiğini aktarmıştı. Gazeteci Seray Şahiner, Yolyapan'ın vefat haberinin üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Çok üzgünüm... Orhan Veli'nin 'fırfırı', çok kıymetli kız kardeşi Füruzan Yolyapan'ı kaybettik... Tıpkı ağabeyi gibi derya deniz bir kadındı. Bir süredir sağlık sorunları vardı... Hayatıma dokunduğu için müteşekkirim... Bu dünyada hoş bir sada bıraktı Füruzan Hanım... Sevgiyle.." yazdı.