Ordu'nun yüzde 80’i maden sahası ilan edildi

Ordu Çevre Derneği, Fatsa, Çatalpınar, Korgan ve Ünye ilçeleri arasında kalan büyük bir alanın 'maden sahası' olarak belirlendiğini açıkladı, madenlere karşı mücadeleye çağırdı.

ORÇEV, madenin tarım arazilerinin bulunduğu alana yapılmak istendiğine dikkat çekti.
Google Haberlere Abone ol

ORDU – Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Fatsa, Çatalpınar, Korgan ve Ünye ilçeleri arasında kalan büyük bir alanın maden sahası olarak belirlendiğini ve bu alanın aralık ayında ihale edileceğini açıkladı.

ORÇEV, Fatsa'da bulunan ve siyanürle altın ayrıştılan maden sahasını örnek göstererek, "mücadeleye geç kalmadan başlanması gerektiğini" belirtti.

‘MÜCADELEMİZİ BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ’

ORÇEV tarafından yapılan açıklamada, maden alanlarının ihalelerinin 17 Aralık 2021 tarihinde saat 09.30’da Ankara’da yapılacağı belirtildi. Bu tür ihalelerin devamının geleceğinin ifade edildiği açıklamada, “Şimdiden toprağımızı suyumuzu korumak için mücadeleyi büyütmek zorundayız" denildi. ORÇEV açıklamasında şunlara yer verdi: "Ordu’nun yüzde 80’i maden sahası ilan edildi. Bu alanlar parça parça ihale edilecek. Yapılmak istenen ihale bölgesi incelendiğinde, buraların tarım arazileri olduğu anlaşılacak. Derelerin de çok olduğu bölgede, tarım ve ormanlar yok edilirken, su kaynaklarımız da kirletilecek. Fatsa’daki maden sahasının olumsuz etkilerine tanık olduk. Yeni maden sahaları bölgeyi yaşanmaz hale getirecek. Fatsa’da var olan maden sahasının büyütülmek istenmesi, yine maden sahası yanında başka bir maden sahası için ÇED sürecinin başlatılmış olması da dikkate alındığında tehlikenin büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır. Bu nedenle ihalelerin iptal edilmesi için mücadelemizi büyütmek zorundayız.” (DUVAR)

 

Etiketler Ordu ORÇEV maden