Ordu'da ortaokulda 4 öğretmen ve 6 öğrenci mutasyonlu virüse yakalandı

Ordu Kabataş'taki bir okulda 10 kişi mutasyonlu virüse yakalanınca yüz yüze eğitime ara verildi.

Google Haberlere Abone ol

ORDU- Ordu'nun Kabataş ilçesinde bulunan okulda 4 öğretmen ile 6 öğrenci mutasyonlu virüse yakalandı. Kaymakamlık ikinci bir talimata kadar yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı.

Şehit Harun Mayalaman İlkokulu/Ortaokulu'nda görevli bir öğretmenin rahatsızlanmasının ardından yapılan korona testi pozitif çıkınca temaslı olan diğer öğretmen ve öğrencilere de test yapıldı.  4 öğretmen ile 6 öğrencide İngiliz varyantı virüs tespit edildi.

Kaymakamlık, okulda ikini bir talimata kadar yüz yüze eğitime ara verildiğini duyurdu. Açıklamada, "İlçemiz Beylerli Mahallesi'nde bulunan Şehit Harun Maytalman İlkokulu/Ortaokulunda görevli olan bir öğretmenin rahatsızlığından dolayı 12/03/2021 tarihinde yapılan Covid-19 testi pozitif (+) (İngiltere varyantı) çıkmıştır. Okulda çalışan tüm öğretmen, görevliler ve yakın temassız olarak değerlendirilen öğrencilere test yapılmıştır. 4 öğretmen ve 6 öğrenci test sonucu pozitif çıkması nedeniyle; Kabataş İlçesi Şehit Harun Maytalman İlkokulu/Ortaokulunda 13/03/2021 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar yüz yüze eğitime ara verilmesine karar verilmiştir" denildi.