Ordu’da halk kazandı HES iptal oldu

Ordu’da yapılması planlanan Balamir HES’i için bir buçuk yıldır mücadele eden halka, mahkemeden sevindirici karar çıktı. Mahkeme, ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Balamir HES'e karşı bölge halkı pek çok eylem yaptı
Google Haberlere Abone ol

ORDU – Ordu’nun Korgan ilçesinde yapılmak istenen Balamir HES’ine karşı mücadele eden halk, mahkemeden zaferle ayrıldı.

Mahkeme, dava konusu işlemin hukuka aykırılığına dikkat çekerek uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabilecğini belirtti ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

‘BUNDAN SONRA YAPILACAK HER ŞEY SUÇTUR’

Balamir HES'e karşı yaklaşık bir buçuk yıldır mücadele eden halk, Ordu 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma davasını kazandı. Bölge halkı tarafından sevinçle karşılanan karar sonrasında aıklama yapan köylülerin avukatı İsmail Topçuoğlu, "Haklı mücadelemiz sonuç vermeye devam ediyor. Ordu 2. İdare Mahkemesi Balamir HES projeleri için verilen ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Bu kararla artık HES’i yapan şirketin adım atma, çivi çakma imkanı hukuken kalmamıştır. Bundan sonra yapılacak her şey suçtur" dedi.

MAHKEME: TELAFİ EDİLEMEZ ZARARLAR OLABİLİR 

Ordu 2. İdare Mahkemesi kararında "hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden" ifadelerini kullanarak teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdiğini açıkladı. (DUVAR)

 

Etiketler Balamir HES Ordu ÇED