Ordu Üniversitesi'nde kişiye özel kadro ilanı iddiası

Ordu Üniversitesi’nin yayımladığı akademik kadro ilanlarının 'kişiye özel' olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Rektör ve ekibi kime güveniyor?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu Üniversitesi’nin 30 Aralık’ta yayımladığı akademik kadro ilanları da tartışma yarattı. El sanatları bölümü için öğretim görevlisi ilanında yer alan şartların üniversitede Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı olarak görev yapan Ş.Ş. için getirildiği iddia edildi. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, ilanlara tepki gösterdi. 

'REKTÖR VE EKİBİ KİME GÜVENİYOR?'

Cumhuriyet'in haberine göre, el sanatları bölümü için 'kırsal mimari ve geleneksel evler üzerine çalışma yapmak, alanında 5 yıl denetime sahip olmak' şartı arandı. Söz konusu şartların, üniversitede Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı olarak görev yapan Ş.Ş. için getirildiği iddia edildi. Ş.Ş’nin lisans tezi, 'Ordu geleneksel evlerine üzerine bir araştırma' başlığını taşıyor. Aynı gün İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri için açılan araştırma görevlisi kadrosu şartları arasında da 'Fıkıh anabilim dalında veya belgelendirmek kaydıyla fıkıh/İslam hukuku alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak' şartının yer alması da tartışma yarattı. Halihazırda resmi kayıtlara giren yüksek lisansa yönelik 'belgelendirme' istenmesi de dikkat çekti.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, ilanlara tepki gösterdi. Adıgüzel şunları kaydetti: “Yüksek lisans yapan kişi zaten öğrenci belgesi ile yüksek lisans yaptığını belgeliyorken ‘belgelendirmek kaydıyla’ detayı ne anlama geliyor? Yüksek lisans yapıyor olduğu konusunda belgeyi kim düzenliyor? Bu belgelerin, adayın fıkıh alanında eğitim vermeyen bir fakültenin fıkıh alanında olmayan bir anabilim dalından veya enstitü müdürü gibi bu konuda hiçbir yetkisi olmayan kişilerden siparişe binaen alındığı, bu düzmece belgenin kabul edilmemesi gerekirken kabul edildiği görülüyor. Kesin YÖK talimatına rağmen göze parmak sokarcasına bu pervasız, kuralsız uygulamalar için bu rektör ve ekibi kime güveniyor?”