Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde 'maaş' skandalı: 2 bin 300 işçinin maaşları eksik ödendi

CHP’li Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 2 bin 300 işçisinin maaşlarının bin 500 TL’ye varan tutarlarda eksik ödendiğini açıkladı. Torun, “İşçinin hakkı gasp ediliyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 2 bin 300 işçisinin maaşlarının eksik ödendiğini açıkladı.

Belediye yönetiminin toplu sözleşme zammı hesaplamasında kurnazlık yaparak işçi haklarını gasp ettiğini savunan Torun,

“Ordu Büyükşehir Belediyesi, beceriksiz bir yönetimin vasatlığına teslim edilmiş durumdadır. 3 yılda belediyeyi borç batağına sokan, belediyenin en önemli taşınmazlarını tek tek satışa çıkaran büyükşehir belediye yönetimi, şimdi de gözünü işçilerimizin maaşına dikmiştir. Bilindiği gibi; belediye ile işçiler arasında şubat ayında yapılan toplu sözleşme, mart ayı itibarıyla yürürlüğe girmiştir. Ancak mart ayı maaşlarını gören işçilerimiz, büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kalmıştır. Toplu sözleşme zamlarını 2022 yılına göre hesaplaması gereken büyükşehir belediyesi, 2021 yılının aralık ayı üzerinden hesaplama yaparak, masa başı kurnazlığı ile işçilerin haklarını gasp etmiştir” şeklinde konuştu.

'2 BİN 300 İŞÇİNİN HAKKI GASP EDİLDİ'

Torun, “Yaklaşık 2 bin 300 işçinin maaşları, ortalama bin 500 TL’ye varan tutarlarda eksik yatmıştır” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Kendi işçisinin maaşlarına göz diken, kendi işçisinin hakkını ayak oyunlarıyla gasp eden bir yönetimin Ordu’ya vereceği bir şey kalmamıştır. Bu haksızlık bir an önce düzeltilmeli, işçilerimizin hakları zaman kaybedilmeden teslim edilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu hukuksuzluğun sonuna kadar takipçisi olacağız, hakkını arayan işçilerimizin de sonuna kadar yanındayız.” (DUVAR)

Etiketler chp ordu seyit torun