'Orange Is The New Black' dizisiyle tanınan Brad William Henke hayatını kaybetti

"Orange Is the New Black", "Justified" ve "Dexter" gibi dizilerde aldığı rollerle tanınan aktör Brad William Henke, 56 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- "Orange Is the New Black", "Justified" ve "Dexter" gibi dizileriyle tanınan aktör Brad William Henke 56 yaşında yaşamını yitirdi. Geçen salı (29 Kasım) günü uykusunda öldüğü belirtilen aktörün ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Henke, yaratıcılığını Jenji Kohan'ın üstlendiği "Orange Is The New Black" dizisinde canlandırdığı gardiyan Desi Piscatella rolüyle ünlendi. Rol aldığı önemli sahnelerden biri, dizinin ana karakterlerinden Poussey Washington'ın öldürüldüğü sahne olarak anılıyor. Dizinin hayranları bu sahnenin, serinin en büyük sahnelerinden biri olduğunu belirtiyor.

Henke ayrıca "Pacific Rim", "World Trade Center" gibi filmlerde ve "Justified", "Lost", "Dexter" gibi TV dizilerinde de rol aldı. 

Eski NFL (National Football League, Profesyonel Amerikan futbolu ligi) oyuncusu Brad, 1994 yılında ayak bileği sakatlanması nedeniyle NFL'den emekli oldu. Kramponlarını bir kenara kaldıran aktör daha sonra oyunculuk kariyerine başladı. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)