'Oppenheimer' seneye Japonya'da vizyona girecek

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanan "Oppenheimer" filmi gelecek yıl Japonya'da vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağımsız dağıtımcı Bitters End, Christopher Nolan'ın Hiroşima ve Nigazaki'ye atılan atom bombasının yapılışını konu alan "Oppenheimer" filminin gelecek yıl Japonya'da sinemalarda gösterime gireceğini duyurdu. 

Dağıtım şirketi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Filmin konusu, Japonlar için oldukça önemli bir mesele ve özel bir anlam taşıyor bu yüzden yaptığımız müzakereler ve görüşmeler sonrasında filmi gelecek yıl Japonya'da göstermeye karar verdik. Filmin gösteriminin ardından Christopher Nolan'ın geleneksel hikaye anlatımını aşan ve mutlaka beyaz perdede izlenmesi gereken benzersiz bir sinema deneyimi yarattığını hissettik. Konu Japonya olunca izleyicileri filmi kendi gözleriyle izlemeye davet ediyoruz."

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanılan filmde, Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor.  Tüm dünyada yaklaşık 950 milyon dolar hasılat elde eden film, Japonya'da vizyona girmemişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)