Ömer Öcalan: Devlet mekanizması yaşatma üzerine inşa edilmemiş

Depremden etkilenen Adıyaman'ı ziyaret eden HDP milletvekili Ömer Öcalan, "Devlet gerçekliği maalesef kendi halkını yaşatmak için büyük bir dağınıklık, büyük bir keşmekeşlik içerisindeydi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ADIYAMAN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Maraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Adıyaman'ı ziyaret etti. 

Yenimahalle Cemevi'nde açıklamalarda bulunan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Urfa'da çöken bina sayısının diğer illere göre az olmasına rağmen koordinasyonda eksiklikler olduğunu belirtti.

"Görev ve sorumluluk bağlamında devletin, kendi kurumlarıyla ve yerel yönetimlerle organize olmadığını gördük" diyen Öcalan, Urfa'nın Birecik ilçesinde sadece 6 katlı bir binanın çöktüğünü ancak arama kurtarma çalışmalarının 4 gün sürdüğünü söyledi. Öcalan, "Çöken sadece bir binaydı ama içerisinde 20 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Düşünün 6 katlı bir binanın enkazını kaldırmaları 4 gün sürdü. Devlet kurumları, devlet mekanizması maalesef Türkiye’de yaşatma üzerine inşa edilmemiştir" dedi.

Depremin ardından örgütlü ve gönüllü insanların bir araya gelerek yaptıkları çalışmaların sonucunda bazı eksikliklerin giderildiğini belirten Öcalan, "Savaş durumunda onlarca uçağı kaldıran devlet gerçekliği, Rojava'ya bir gecede 50 F-16 kaldıran devlet mekanizması, maalesef kendi halkını yaşatmak için büyük bir dağınıklık, büyük bir keşmekeşlik içerisindeydi" ifadelerini kullandı.