Ömer Çelik'ten gaf: Türkiye terör örgütüdür

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada bir gafa imza attı. Çelik, iki defa üst üste Türkiye’ye “terör örgütü” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrasında gerçekleştiği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunurken gaf yaptı. 

Türkiye’nin terörle mücadelesinden bahseden Ömer Çelik, iki defa üst üste Türkiye’ye “terör örgütü” dedi.

Çelik ilk açıklamasında “Türkiye DEAŞ’la da mücadele eden yegane terör örgütüdür” dedi. Devamında da "Türkiye PKK ile de mücadele eden yegane terör örgütüdür” ifadelerini kullandı. Anadolu Ajansı'nda söz konusu ifadelerin düzeltilmiş halleri yer aldı. 

EREN ERDEM'DEN TEPKİ

Sosyal medya hesabından Ömer Çelik'in ifadelerinin yer aldığı videoyu paylaşan CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, gafa tepki gösterdi.

Erdem, ''Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır'ın bir cümlesini maksadının dışına çıkartıp, çarpıtıp günlerce linç ettiniz. Ama biz sizin gibi değiliz, rakibimizin dil sürçmeleriyle ya da sözünü çarpıtarak siyaset yapmayız. Bu dil sürçmesini bir CHP’li yapsa ne olurdu?'' diye sordu.


'ŞUURSUZ VE ZEHİRLİ BİR DİL KULLANIYOR'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Başarır, daha önce Çelik'in kendisi için kullandığı 'ahlaksız ve seviye yoksunu' ifadelerinin yanı sıra 'şuursuz ve zehirli bir dil' sözlerine atıfta bulunarak, "Türkiye Cumhuriyet’i hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan AKP sözcüsü Ömer Çelik’i şiddetle kınıyorum. 'Türkiye, yegane terör örgütüdür' diyen AKP sözcüsü Ömer Çelik şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor" dedi. (HABER MERKEZİ)