Ömer Çelik'ten Aykut Erdoğdu'ya tepki: Menderes’in katillerinin diliyle konuşuyorlar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şantaja maruz kaldığını söyleyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan CHP'li Aykut Erdoğdu'ya tepki gösterdi: "Menderes’in katillerinin diliyle konuşmaya devam ediyorlar."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şantajla tehdit edildiğini iddia eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlayan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'ya yanıt verdi. 

Çelik, Erdoğdu'nun "Sayın Erdoğan sizi seçimle indirdikten sonra vatana ihanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım" sözlerini, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından dönemin hükümet yetkililerinin yargılandığı Yassıada yargılamalarının yapanların zihniyetini anımsattığını savundu. 

Dönemin başbakanı Adnan Menderes'in idam edildiğini hatırlatan Çelik, "Yine Yassıada zihniyeti hortlamış. Cumhurbaşkanımızı 'vatana ihanetten yargılamak'tan bahseden seviyesizlik aynı Yassıada zihniyeti gibi kendini ifade etmiş. Şehit Başbakanımız Menderes’in katillerinin diliyle konuşmaya devam ediyorlar" dedi. 

'TÜRKİYE'NİN FETÖ'DEN TANIDIĞI BİR DİL'

Erdoğdu'yu "FETÖ'nün dilini kullanmak"la suçlayan Çelik, "Devlet teşkilatını suç örgütü olarak nitelendirip devletin başı olan Cumhurbaşkanlığı makamını örgüt lideri olarak nitelendirmek Türkiye’nin FETÖ’den tanıdığı bir dildir. Menderes’in katillerinden Fetö’ye kadar hepsi aynı millet düşmanı dili kullandılar. Şimdi aynı seviyesiz dili, CHP’li bir siyasetçinin devraldığını ve aynı ifadeleri tekrarladığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımızı yargılamaktan bahsedenlerin katliamcı niyetini biliyoruz. Milletimiz bunlara her zaman cevabını verdi. Ve vermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'BUNLARA SESSİZ KALMAK MİLLETE İHANETTİR'

Aykut Erdoğdu'ya açıklamasını mahkemeye başvurarak ispatlama çağrısı yapan Ömer Çelik şöyle devam etti: 

"Kendisine siyasi şantajda bulunulduğunu iddia eden bu seviyesiz siyasetçi, iddiasını ispat etmek için mahkemeye gidip şikayetçi olmuyor. Bunun yerine Cumhurbaşkanlığı makamını Yassıada katillerinin diliyle hedef alıyor. Bu dil, millet düşmanı bir dildir. Sn Cumhurbaşkanımız, milletimizin gönül divanında yerini almıştır. Yassıada zihniyetinin tehditlerinin milletimiz nezdinde bir karşılığı yoktur. Bu zihniyetle mücadele etmeye en kararlı şekilde devam edeceğiz. Bunlara sessiz kalmak millete ihanettir."

'BU ZİHNİYETE KARŞI DEMOKRASİ NÖBETİMİZİ ÖMRÜMÜZÜN SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ'

"Cumhurbaşkanımız nice siyasi suikastlara ve Yassıada katillerinin şimdiki varislerinin nice tehdidine rağmen dimdik ayaktadır" diyen Çelik, "Milletine kararlılıkla ve cesaretle hizmet etmeye devam etmektedir. Allah bir daha Yassıada katillerine fırsat vermesin. Biz bu zihniyete karşı demokrasi ve namus nöbetimizi ömrümüzün son nefesine kadar sürdüreceğiz. Milletimiz varolsun" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)