Ömer Çelik: Cumhur İttifakı açısından erken seçim söz konusu değildir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, erken seçim tartışmalarına ilişkin "Cumhur İttifakı açısından erken seçim söz konusu değildir. Seçimler zamanında yapılacaktır" dedi.    

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erken seçim iddialarını yanıtlayan Çelik, “Cumhur ittifakı açısından erken seçim söz konusu değildir. Seçimler zamanında yapılacaktır. Sayın Bahçeli bunu bugün net bir şekilde ifade etmiştir. Cumhurbaşkanımız da bunu aynı şekilde ifade ediyorlar. Aynı zamanda cumhur ittifakının cumhurbaşkanı adayının da sayın Erdoğan olduğu Bahçeli tarafından açıklandı. Bu açıklama için sayın Bahçeli’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Cumhur ittifakı dimdik ayaktadır ve yapılacak daha çok işimiz var” ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN ŞIRNAK'A GİDİYOR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın MYK öncesi iç ve dış politika konusunda kapsamlı bir değerlendirme yaptığını belirten Çelik, AK Parti 7. Olağan Kongre Süreci'ne ilişkin şu bilgileri verdi:

"İlk olarak Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız bu pazar günü Şırnak İl Kongremize katılacaklar, bizzat gidecekler oraya ve kongremize katılarak Şırnaklı kardeşlerimizle Şırnak teşkilatımızla beraber olacaklar. Daha sonra ise 24 Ekim'de Kayseri İl Kongresi'ne katılacaklar, 25 Ekim'de de Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Malatya İl Kongremize katılacaklar."  

ATEŞKES ÇAĞRISI YAPMAYA BAŞLADILAR

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalara değinen Çelik, Türkiye'nin bu süreci çok yakından takip ettiğini söyledi.

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmaya yönelik başlattığı operasyonlardaki söz konusu ateşkesin, Ermenistan'ın Gence'deki sivillere yönelik bombalarıyla bozulduğunu hatırlatan Çelik, "Burada dikkat edilmesi gereken şey şu, Ermenistan saldırdığı zaman ortada herhangi bir mesele yokken Ermenistan bu saldırgan tavrını, vahşet sergilediği zaman sesi çıkmayanlar ya da sadece şu cümleyi kuranlar, 'Tansiyonun yükselmesinden dolayı kaygı duyuyoruz, taraflara itidali tavsiye ediyoruz' diyenler yani Ermenistan'ı kınamayanlar, Azerbaycan güçlü bir şekilde kendi topraklarını almak üzere mücadele vermeye başladığında sürekli olarak ateşkes çağrısı yapmaya başladılar" ifadelerini kullandı.

Azerbaycanlı kardeşlerimiz nasıl ve ne şekilde isterlerse Türkiye onların yanında olmaya devam edecektir. Burada haydut devlet olan Ermenistan'a karşı sesini yükseltmeyenlerin ateşkes çağrısı yapmaları, zalim ve mazlumu eşit kefeye koymaktır, işgalci olanla toprağı işgal edileni eşit kefeye koymaktır. Bu da hukukun açık bir ihlalidir, Azerbaycan'ın yanındayız ve bundan sonra da Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." (AA)