Ölüm tehditleri alan akademisyen Mehmet Azimli, Çorum’dan ayrıldı

Sosyal medya mecralarında yapılan paylaşımlar sonrası tehdit edilen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Azimli, Çorum’u terk ettiğini açıkladı.

Prof. Dr. Mehmet Azimli
Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Azimli hakkında kitabında Hz. Muhammed’e kastı aşan sözler sarf ettiği iddiasıyla rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma sonrası tehdit edildiğini belirten Prof. Dr. Azimli, hedef gösterilmesi sonrası Çorum’dan ayrıldı.

BİR KİŞİ GÜVENLİĞE GELİP TEHDİTLER SAVURDU

Konuyla ilgili konuştuğumuz Prof. Dr. Azimli, üniversitenin soruşturma açtıktan sonra kendisine yönelik linç kampanyası başlatıldığını, özellikle sosyal medya hesaplarından sürekli ölümle tehdit edildiğini vurguladı.

Azimli, "Salı günü kimliği belirsiz bir kişi fakülteye gelip ‘Azimli Hoca nerede onun hakkından geleceğim’ diyerek tehditler savurmasından sonra Çorum’u tek ettim" dedi.

Üniversitede kalmasının can güvenliği riskini artırdığını söyleyen Prof. Dr. Azimli "Fakülteye gelen kişi güvenliğe gelip tehditler savurmasına rağmen güvenlik hiçbir işlem yapmadı. Fakülteye gelip tehditler savuran kişi çocuk yaşlardaymış. Özellikle küçük yaşta bir kişinin bu işi yapmaya kalkmasını, az ceza alır düşüncesi ile oraya gönderilmiş olduğunu düşünüyorum. Fakülte güvenliğinin emniyete haber vermemesi ise ayrıca düşündürücü" ifadelerini kullandı.

‘ÜNİVERSİTEYE TEHDİT TELEFONLARI YAĞDI’

Prof. Dr. Azimli, kendisine soruşturma açılmasını YÖK’ün istediğini ve Hitit Üniversitesi yönetiminin YÖK’ün telkiniyle soruşturma açtığını aktararak “Soruşturma açıldıktan sonra ölüm tehditleri başladı. Üniversiteyi telefon yağmuruna tutup benim hakkımda çok ağır küfürler ettiler. Bir de fakültede Mahmut Efendi Cemaati çok yaygın. Tehlikeli insanlar. Bu yüzden üniversiteden bir süre uzak durmayı istedim” diye konuştu.