Ölüm oruçları: Yazı yazamıyorlar, yürüyemiyorlar...

Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım ölüm orucunu sürdürüyor. Balaç 46 kiloya düşerken Yıldırım ise 42 kilo oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da, Sincan Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski öğretmen Sibel Balaç ve 6 yılı aşkın süredir tutuklu olan Gökhan Yıldırım ölüm orucunu sürdürüyor. Balaç açlık grevinin 223’ncü gününde, Gökhan Yıldırım ise 217… Yıldırım ve Balaç’ın sağlık durumları gün geçtikçe kötüye gidiyor. Ailelerin anlatımına göre eylemciler kalem tutamıyor, ağız içi yaraları var ve artık yürüyemiyorlar.

‘AĞRILARDAN DOLAYI YAZI YAZAMIYOR’

Gökhan Yıldırım şu an 42 kiloya düşmüş durumda. Ağrıları artan Yıldırım’ın ağabeyi Gökhan Yıldırım, kardeşiyle cezaevinde en son iki gün önce görüştü. Yıldırım, kardeşinin artık yürüyemediğini vurgulayarak şunları söyledi: “Gökhan’ı yanıma tekerlekli sandalyeyle getirdiler. Elleri ve ayaklarında morluk vardı. Burnunun çevresinde kızarıklıklar ve ağız içinde yaralar mevcut. ‘Eklem ağrılarım var, geceleri uyuyamıyorum’ dedi. Vücut direnci tamamen düştü. Kasları eriyor. Ağrılardan dolayı yazı yazmıyor.”

Kardeşinin yetkililere bir çağrısı olduğunu belirten Yıldırım, “Gökhan, ‘Bizimle temasa geçsinler. Taleplerimizin kabul edilmesi için bizimle görüşsünler. Sonuna kadar grevimize devam edeceğiz’ dedi. Bizim de aile olarak taleplerimiz geç kalınmadan yetkililerin bir an önce harekete geçmeleri” diye konuştu.

SİBEL BALAÇ 46 KİLOYA DÜŞTÜ

Bir diğer açlık grevi eylemcisi Sibel Balaç ise 46 kiloya düştü. Balaç sadece bir ay içerisinde 9 kilo verdi. Kızıyla dün telefonla konuşan anne Nuray Balaç şunları dedi: “Kızımın hızlı kilo vermesinden dolayı cezaevindeki yetkililer bile telaşlandı. Ben evladımın bir an önce serbest bırakılmasını istiyorum. Hak aramak suç mu? Kızımı haksız yere içerde tutuyorlar. Ben evladımı kaybetmek istemiyorum."

TALEPLERİ

Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın talepleri şöyle:

- Dijital delillerle gizli tanık ve itirafçı tanıklarla yürütülen yargılamalara son verilsin.

- Keyfi disiplin cezalarına son verilsin.

- Hasta mahpuslar serbest bırakılsın.

- Hapishanedeki kitap, dergi kısıtlamalarına son verilsin.

- Hapishanedeki sohbet hakkının eksiksiz uygulanması.

- Yozlaştırmaya karşı mücadele edenlere verilen cezalar iptal edilmeli.

- Tarafımıza verilen hapis cezaları iptal edilmeli.

- Halkımızın hak ve özgürlükler adalet mücadelesi engellenmemeli.

- Ağırlaştırılmış müebbet infaz yasası tutsaklar lehine değiştirilmeli.