Ölüm ilanında aşısızlara suçlama: Bedelini hayatıyla ödedi

ABD'de bağışıklık yetmezliği bulunan bir kadın, aşısız bir arkadaşıyla görüşmesinden sonra korona virüsüne yakalanarak öldü. Ailesi ölüm ilanında aşı yaptırmayı reddedenleri eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsünden ölen bir kadının ailesi, ölüm ilanında aşı yaptırmayanları suçladı. İlanda, "Kendisinden önce, Covid-19'a yakalanan 4 milyon 531 bin 799 kişi ölmüştü. Kendisi aşı olmuştu ama bunu yapmamayı seçenler nedeniyle enfekte oldu. Bunun bedeli, hayatıydı" denildi.

İki doz Moderna aşısı yaptıran ama romatoid artrit hastası olarak bağışıklık yetmezliği bulunan Candace Cay Ayers'ın, temmuz ayında aşısız bir arkadaşına yaptığı ziyarette Covid-19'a yakalandığı düşünülüyor. Ayers ve eşinin bu ziyaretten döndükten birkaç gün sonra pozitif çıktığı, Ayers'ın zatürre nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Oğlu Marc, NBC kanalına açıklamasında annesinin ziyareti gerçekleştirdiği sırada bağışıklık sorunları yaşayan kişilerin aşı olmalarına rağmen daha dikkatli davranması gerektiğini bilmediklerini belirtti.

Marc Ayers, ölüm ilanını hazırlarken akrabalarının, annesinin de onay vereceğine inandıkları bir mesajı paylaşmak istediklerini anlattı: "Annem bir savaşçıydı ve aşı olmayan, maske takmayan insanlara öyle öfkeliydi ki. Bu önlemleri almayı reddeden insanlar hakkında açıkça konuşuyordu ve biz de, ölüm ilanına bunu koyup ne düşündüğümüzü göstermenin iyi bir fikir olduğunu düşündük" dedi. (DIŞ HABERLER)