Olta Dayanışma'dan yeni albüm: 'ElektrON'

Olta Dayanışma'nın onuncu toplama albümü yayınlandı. 'ElektrON' albümü, elektronik müzik konseptinde buluşan müzisyenlerin şarkılarından oluşuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pandemi döneminde işsiz kalan müzisyenlere ve müzik emekçilerine destek için oluşturulan Olta Dayanışma'nın onuncu toplama albümü yayınlandı. “Umut denizine atılmış bir olta” söylemiyle yola çıkan Olta Dayanışma’nın yeni albümü 'ElektrON’da elektronik müzik yapan müzisyenler bir araya geldi. Elektronik müzik konseptinin geniş perspektifle ele alındığı 'ElektrON’da, elektronik öğelerden yararlanılan şarkıların yanı sıra tamamen analog ekipmanlarla üretilen veya tamamen bilgisayar ortamında yaratılan şarkılar da yer alıyor. BaBa Zula’nın 2000’li yılların başında bir tiyatro oyunu için kaydettiği ancak seyirciler dışında dinleyicisiyle buluşamayan Sus Yoksa Çığ Düşer şarkısıyla açılan albümde, 18 şarkı yer alıyor. 

OLTA DAYANIŞMA NEDİR?

Olta Dayanışma, pandeminin başlangıcıyla birlikte müzisyenler için oluşan ağır koşulları aşmak amacıyla oluşturulan bağımsız bir dayanışma grubu. Bu amaçla Peyk’in Metin Önderoğlu ile seslendirdiği şarkısı 'O' ile açılan ilk albümün 14 Ağustos 2020’de yayınlanmasından bugüne tam 9 toplama albümde, 111 şarkı yayınlandı.

Olta’da ilk albümden bugüne dayanışma havuzunda biriken dinlenme gelirleri, ihtiyaç sahibi müzisyenlere aktarılıyor. Bugüne kadar biriken gelirlerle yaklaşık 50 müzisyene destek olundu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)