Olimpiyat şampiyonu Fransız judocu antrenörünün saldırısına uğradı

Altın madalyalı olimpiyat şampiyonu Fransız judocu Margaux Pinot, antrenörü ve partneri Schmitt tarafından uğradığı erkek şiddetini anlattı. Schmitt ise 'kavgayı kendisini başlatmadığını' iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya sahibi Fransız judocu Margaux Pinot, antrenörü Alain Schmitt tarafından saldırıya uğradığını açıkladı. Schmitt ise yaptığı açıklamada 'kendini koruduğunu' ve 'kavgayı Pinot'un başlattığını' iddia etti. 

Gazetecilerin karşısına geçen Pinot, partneri ve eski koçu tarafından gördüğü şiddeti anlattı. Cumartesi Cumartesi gecesi kendisi evindeki yatakta iken Schmitt'in sarhoş bir şekilde saldırmaya başladığını söyleyen Pinot: "Üzerime çıktı ve bana sağdan ve soldan vurmaya başladı" dedi. Yirmi yedi yaşındaki milli sporcu Pinot'un açıklamayı yaparken yüzündeki saldırı izleri kameralara yansıdı: "Yumruklardan kaçmak için kendimi korumadım bunun yerine nedenini sormaya çalıştım. 'Dur Alain, dur' dedim. Kendi kendime ondan uzaklaşmalıyım ya da burada öleceğim dedim."   

Polis tarafından gözaltına alınan Schmitt ve yargı karşısına çıkan ardından delil yetersizliği gerekçe gösterilerek serbest bırakıldı. BFMTV'ye konuşan Schmitt ise Pinot'nun dile getirdiği erkek şiddetinin ardından 'kendini savunduğunu' ve 'hayatında daha önce hiçbir kadına el kaldırmadığını' ve hatta 'özel hayatında nazik biri olduğunu' öne sürdü. Pinot ise Schmitt'in iddialarını 'yalan söylüyor' diyerek reddetti. 

Solcu Fransa cumhurbaşkanı adayı Jean Luc Melanchon yargı makamlarının verdiği karara, "Daha neye ihtiyaçları var? Pinot'nun ölmesine mi?" ifadeleri ile tepki gösterdi. İsrail Judo Federasyonu ile anlaşması bulunan Schmitt'in kontratı da feshedildi. (DIŞ HABERLER)