Öldürülen müzisyenin röportajı ortaya çıktı: Sonumuz cezaevi de olsa yine söyleyeceğim

Kadıköy'de öldürülen müzisyen Cihan Aymaz'ın bir sokak röportajındaki konuşmaları ortaya çıktı. Aymaz, seslendirdiği bir türküden dolayı daha önce karakola çağrıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, Rıhtım'da şarkı söyleyen 30 yaşındaki sokak müzisyeni Cihan Aymaz, istediği türküyü çalmadığı kişinin bıçaklı saldırısında hayatını kaybetti. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu, Aymaz'ın bir sokak röportajında konuştuğu anları paylaştı. 

Aymaz sokak röportajında, seslendirdiği bir şarkıdan dolayı Maltepe'de ifadeye çağrıldığını söyleyerek, "Sonumuz cezaevi de olsa yine söyleyeceğim" diyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Cihan Aymaz'ı öldüren Mehmet C, emniyetteki işlemlerini ardından İstanbul Anadolu Adliyesi'ne götürüldü.

Cumhuriyet savcısına ifade veren Mehmet C, tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Mehmet C'nin "kasten öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi. 

TOPRAĞA VERİLDİ

Bu arada Cihan Aymaz'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Kayışdağı Merkez Camii'ne getirildi. Aymaz için burada cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Aymaz, Başıbüyük Mezarlığı'nda toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)