Öldürülen İbrahim Asanı'nın kardeşi: Silahla değil, darbe sonucu öldü

Rabia Asanı, kardeşi İbrahim'in vurulma nedeniyle değil, kafasına aldığı darbe sonucunda öldüğünü öne sürdü. Olaya karışan polis memuru ise ifadesinde silahı 'uyarı' amaçlı kullandığını söyledi.

İbrahim Can Asanı
Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

BURSA - Millet Mahallesi'nde trafikte çıkan kavgada 24 yaşındaki İbrahim Can Asanı darp edilerek öldürüldü.

İddialara göre 9 Haziran gecesi saat 03:30 civarında trafikte yaşanan yol verme tartışması kavgaya dönüştü. Kavgada İbrahim Can Asanı öldü. Asanı'yı hastanede teşhis eden yakınları, vücudunda iki mermi izi ve çeşitli kırıklar olduğunu tespit etti. Konuyla ilgili ayrıntıları, Asanı'nın yakınları ve avukatı Nail Adalı ile konuştuk.

'TELEFONDA 5 EL SİLAH SESİ DUYDUM'

Millet Mahallesi'nde S.T. ve T.A.'nın içinde olduğu araç, İbrahim Can Asanı'nın aracına çarptı. S.T. ve T.A. iddialara göre alkollüydü. İbrahim Can Asanı, tartışma çıktığı esnada telefonunda sevgilisi İlayda Ulaş ile konuşuyordu. Ulaş, telefonda İbrahim ile olan konuşmasını ve duyduğu tartışma seslerini şöyle anlattı: "İbrahim beni aradı. Biz konuşurken, kargaşa sesleri geldi. 'Ne oldu' diye sordum. Önden bir araç geri gelirken, İbrahim'in aracına çarpmış." Ulaş, çarpma esnasında yüksek sesle müzik dinleyen S.T. ve T.A.'nın seslerini duyduğunu söyledi. Kısa süreli tartışma sonrası Asanı, kendi evine doğru yola çıktı. Evinin yakınlarında bir dükkandan kahve alan Asanı’nın bu diyaloğunu yine İlayda Ulaş duydu: "Benimle konuşması devam ediyordu. İbrahim eve doğru yürüyordu. O esnada, İbrahim'le trafikte tartışanlar, arkadaşlarını çağırmış. Toplamda beş kişi oldular. Tekrar tartışma yaşandı. Beş el silah sesi duydum."

POLİS MEMURU: UYARI İÇİN HAVAYA ATEŞ AÇTIM

Asanı ile yol verme kavgası sonrası S.T. ve T.A., arkadaşları olan özel harekat polisi O.D.’yi çağırdı. O.D.’nin de içinde bulunduğu grup, Asanı eve doğru dönerken yolunu kesti. Çıkan kavgada ölen İbrahim Can Asanı'nın yakınları hastane teşhisinde İbrahim'in, bacağında ve omzunda silahlı yaralanmaya dair izler olduğunu söyledi. Ancak Rabia Asanı'nıya göre kardeşi İbrahim, silahla yaralanma sonucu değil, başına aldığı darbe nedeniyle beyin kanaması geçirerek olay yerinde öldü. Olay sırasında yaşananlara dair O.D. isimli özel harekat polisi, karakolda ifade verdi. İfadesine göre Asanı üzerindeki silaha davranmıştı. Kendisine silah çekildiği için silah kullandığını belirten şüpheli polis memuru O.D. "İbrahim Can, tartışma çıkınca silahına hamle yaptı. Ben de polis olduğumu söyleyip havaya ardından İbrahim'e ateş ettim” diye konuştu.

AİLE AVUKATI: HAVAYA SIKTIM İZLENİMİ YARATILDI

Aile avukatı Nail Adalı'ya göre de İbrahim silahlıydı. Ancak Adalı, olay yerine gelen polis memuru O.D.'nin arkadaşlarının yanına gelir gelmez İbrahim'i vurduğunu iddia etti. Adalı, bu iddiasını kovanlar arasında 10 metre üzerinde mesafe olmasına dayandırdı: "İbrahim vurulduktan sonra tahminimce şoka girip kaçmaya çalıştı. Kaçarken polis memuru bir el daha ateş edip İbrahim'i omzundan vurdu. Üçüncü el ateş ise havaya sıkıldı. Amaç 'havaya sıktım' izlenimi yaratmaktı."

'DARP SONUCUNDA ÖLDÜRÜLDÜ'

İbrahim Can Asanı vurulduktan sonra yere düştü. Bulunduğu yere gelen şüpheliler, İbrahim'i darp etti. Gördüğü şiddet sonucunda bazı kemiklerinin kırıldığı tespit edilen İbrahim Can Asanı’nın otopsi raporu henüz sonuçlanmadı. Ancak yine ailelerin söylediğine göre kafatasında ezilme olduğu belirtildi. Şüpheliler alkollü olduğunu karakol ifadesinde kabul etti: "Hepimiz üç tane bira içmiştik." Karakoldaki ifadelerinin ardından dört şüphelinin üçü tutuklandı. Bir kişi ise olaya karışmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.