Olaylı maçtan Omicron çıktı: 13 kişi pozitif, 44 kişi karantinada

Belenenses takımının hafta sonunda Benfica maçına dokuz kişi çıkmasına sebep olan korona virüsü vakalarının Omicron varyantından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünün ilk olarak Güney Afrika'da ortaya çıkan ve içerdiği mutasyonlar nedeniyle endişe yaratan yeni varyantı Omicron, Avrupa'da yayılmaya devam ediyor. Son olarak Portekiz'den 13 vaka haberi geldi. Vakaların tamamının, Lizbon kulübü Belenenses'in oyuncularında ve çalışanlarında görülmesi dikkat çekti.

İKİNCİ YARIYA YEDİ KİŞİ ÇIKTILAR

Belenenses, takımda çok sayıda kişinin Covid-19'a yakalanması nedeniyle cumartesi günü Benfica'yla oynadıkları maça dokuz kişi çıkmak zorunda kalmıştı. Maçın iptal edilmemesi tepki çekerken, Belenenses ikinci yarıda da sakatlıklar nedeniyle sahaya sadece yedi oyuncu çıkarabilmişti. İkinci yarının başında bir oyuncu daha sakatlanınca, maç Benfica'nın 7-0'lık üstünlüğüyle sona ermişti.

GÜNEY AFRİKA'YA GİDEN OYUNCUDAN BULAŞTIĞI SANILIYOR

Portekiz Sağlık Bakanlığı şimdi, ülke gündemine damgasını vuran bu maçtaki Covid krizinin Omicron varyantından kaynaklandığını açıkladı. Ekibin Omicron varyantını, kısa süre önce Güney Afrika'ya seyahat eden ve dönüşte Covid pozitif çıkan savunma oyuncusu Cafu Phete'den kaptığı düşünülüyor.

'ÇOĞUNLUK ASEMPTOMATİK'

Kulüp sözcüsü de açıklamasında, "Genç takım hariç hepimiz izolasyondayız. 44 kişi evinde izolasyonda. İki-üç oyuncu ile iki-üç takım çalışanında semptomlar var ama ciddi bir şey yok. Geri kalanlar asemptomatik. Herkes, sağlık yetkililerinden onay gelir gelmez testlerin tekrarlanmasını bekliyor" dedi. (DIŞ HABERLER)