Olay TV kapanıyor iddiası

Yayın hayatına 30 Kasım'da başlayan Olay TV'nin gördüğü baskı sonucu 25 Aralık'ta kapanacağı öne sürüldü. Kanalın yeni isim ve yeni patronla yoluna devam edeceği de iddialar arasında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda Süleyman Sarılar'ın oturduğu, kadrosunda Nevşin Mengü, Özlem Akarsu Çelik, Duygu Demirdağ, Ali Ekber Aydın, Şafak Ongan, Nazlı Bolak, Gökhan Kayış, Ünal Kaya, Kenan Şener ve Alican Uludağ gibi isimlerin yer aldığı Olay TV'nin 25 Aralık'ta kapanacağı iddia edildi.

HDP Grup Toplantısı'nın yayınlanması nedeniyle baskı gördüğü öne sürülen Olay TV, başka bir isim ve başka bir patronla yoluna devam edecek.

'BU YAYIN POLİTİKASI BENİ AŞTI'

MedyaRadar'ın haberine göre kararın altında Olay TV'nin frekans ve isim hakkını elinde bulunduran eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar ile kanalın yüzde 70 finansmanını sağlayan Trabzonlu iş insanı Hüseyin Köksal arasındaki anlaşmazlık yatıyor. Anlaşmazlığın sebebi ise HDP'nin Meclis grup toplantısının haber kanalları içerisinde sadece Olay TV tarafından baştan sona yayımlanması. Cavit Çağlar'ın buna itirazı üzerine yaşanan anlaşmazlık çözüme kavuşturulamadığı için Olay TV'nin 25 Aralık 2020 tarihi itibarıyla kapanması kararı alındı. 

Cavit Çağlar'ın "Bu yayın politikası beni aştı, ismimi de frekansımı da çekiyorum" dediği ileri sürüldü.

İddiaya göre kanal, Cavit Çağlar'ın çekilmesi sonrası başka bir isimle ve yeni bir logoyla yoluna devam edecek.

ŞIK: ÇAĞLAR TEHDİT EDİLDİ

Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cavit Çağlar, TMSF eliyle şirketlerine el konulmakla tehdit edildi. Saray Rejimine rüştünü ispatlamış bazı Kanal 7 çalışanları, saray görevlilerince televizyon kanalına yönetici (=kayyım) olarak atanmak istendi. Çağlar talepleri kabul etti ancak ortağı Hüseyin Kalkan reddetti. Anlaşmazlık üzerine Çağlar, Olay TV ve bağlı şirketin tüm isim haklarını ve sahip olduğu frekansı da alarak çekilme kararı aldı. Artık Olay TV adını kullanamayacak olan kanalın başka bir isimle farklı bir frekansla yayın hayatına devam edebilmesi için görüşmeler yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Aslen Bursa merkezli yerel bir televizyon kanalı olan Olay TV, 1 Kasım 2019’da yayın hayatına son vermiş, daha sonra İstanbul merkezli olarak tekrar açılacağı duyurulmuştu. Kanal, 30 Kasım 2020'de yayın hayatına başlamıştı.