Okullarda ücretsiz yemek dağıtılacağı açıklandı, CHP Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti

Bakan Mahmut Özer'in okullarda ücretsiz yemek verileceğini açıklamasının ardından, CHP bu konuda çağrılar yapan genel başkan Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ikinci dönemde okullarda ücretsiz yemek verileceğini açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrılarını ve konuşmalarını hatırlatan CHP, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu iktidarımıza 6 ay kala halkımızın bir sorununa daha çözüm sağladı" açıklamasını yaptı.

ÖZER: SON ZAMANLARDA YEMEKLE İLGİLİ ÇOK SPEKÜLASYON YAPILIYOR

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul'da Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM) Yapay Zeka Atölyeleri İşbirliği Protokol Töreni'nde konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde okullarda ücretsiz yemek dağıtımı yapılacağını söyleyen Özer, "Son zamanlarda yemekle ilgili çok spekülasyon yapılıyor. Çocukların aç kaldığıyla ilgili spekülasyon yapılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce olmayan sistemi devreye soktu. Taşımalı eğitimdeki tüm çocuklara ücretsiz yemek veriyor. Yaklaşık 1 milyon öğrenci taşımalı eğitimde yemek yerken, biz bunu 1,8 milyona çıkardık. Meclis'teki bütçe görüşmemde açıkladığım gibi okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz yemek vereceğiz. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz" dedi.

"İkinci dönem yani 6 Şubat'ta eğitim öğretim başladığı zaman, Türkiye'deki tüm okullarımızda, okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz olarak yemek vereceğiz" diyen Özer, "Bu kapsamda taşımalı eğitimle öğrencinin gittiği okulda, taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrencilerin de yemek yemesini sağlayacağız. Bir ilave daha yapacağız. Pansiyonlu okullarda sadece pansiyonlu öğrenciler ücretsiz olarak öğle yemeği yiyordu. O okulda pansiyon varsa tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Dolayısıyla bu adımlarla 1,8 milyonu, 5 milyonun üzerine çıkartacağız 1 ay içerisinde" şeklide konuştu.

CHP: TEŞEKKÜRLER KILIÇDAROĞLU

CHP ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun okullarda ücretsiz yemek verilmesi için yaptığı çağrıyı hatırlatarak, haberi Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek paylaştı.

CHP'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu iktidarımıza 6 ay kala halkımızın bir sorununa daha çözüm sağladı! Kesin çözüme ise 6 ay kaldı. Teşekkürler Kılıçdaroğlu!" denildi. 

Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 26 Kasım günü yaptıkları video açıklamada, çocukların yoksulluk nedeniyle yeterli beslenemediğini belirtmişti. 

CHP lideri, "Bu ülkede çocuklarımızın bir kısmı beslenme saatinde arkadaşlarından saklanıyor, baygınlık geçiriyor. Çocuklarımıza beslenme saatinde örneğin ücretsiz öğle yemeği verilmesine yönelik bir önerge verelim dedik ve arkadaşlarım verdiler. Peki ne oldu? AK Parti ve MHP oylarıyla bu önergemiz reddedildi. Allah aşkına, aç çocuk nasıl bir siyaset kavgası olabilir aklım almıyor. En yoksul ve en savunmasız çocuklarımıza karşı el kaldırdılar. Selvi Hanım ve ben, haftalardır bu konuyu konuşuyoruz. Çok ama çok etkilendik bu konudan" demişti ve iktidarları döneminde okullarda bir öğün ücretsiz yemek vereceklerini söylemişti.

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin okullarda yemek dağıttığını söyleyerek, belediyelerin bu çalışmasına destek istemişti. (HABER MERKEZİ)