Okullar hemen açılsın, bir nesli kaybediyoruz

Gazeteci Murat Yetkin, Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun okulların hemen açılmasıyla ilgili önerilerini yazdı: 'Geleceğimiz tehdit altında. Okula dönmek zorundayız.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport'taki köşesinde Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun okulların açılmasıyla ilgili uyarı ve önerilerine yer verdi. Yetkin'in 'Okullar hemen açılsın, bir nesli kaybediyoruz' başlıklı yazısından bir bölüm şöyle: 

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Türk Eğitim Derneği (TED) hükümete okulların hemen açılması çağrısında bulundu. TED, “Geleceğimiz tehdit altında. Okula dönmek zorundayız” başlığını taşıyan bir duyuru yayınladı. Duyuruda dünyada sokağa çıkma yasaklarının en yoğun olduğu dönemlerde dahi çoğu ülkenin eğitimde kısıtlamaya gitmediğine dikkat çeken TED, buna göre önlem alınmasını istedi. “Özellikle dezavantajlı bölgeler ve yaş gruplarında eğitim kayıpları telafi edilemez noktaya geldi” diyen TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Bir nesli kaybetmeyelim” uyarısını yaptı. TED bu çerçevede ilk önlem olarak öğretmenlerin de kovit aşısı listesinde üst kademeye alınmasını önerdi.
Pehlivanoğlu şunları söylüyor:
• “Okulların kapalı kalması ve salgının ekonomik etkisinin birleşmesiyle öğrenme krizi bir neslin felaketine yol açabilir. Uzaktan eğitim her geçen gün fırsat eşitsizliklerini derinleştiriyor. Öğrenme kaybının telafisi imkânsız hale geliyor. Okulların kapalı olduğu her gün geleceğe vurulan darbedir. Unutmayalım, yaşamda sıfır risk yoktur; doğru alınmamış tedbirler vardır. Biz öğretmenlerimize, çocuklarımıza, gençlerimize güveniyoruz. Okulları güvenle açabiliriz.”

YAZININ TAMAMI