Okulda ÇEDES etkinliği: Öğrencilerin üzerine kefen örtüldü

Okullarda ÇEDES kapsamında tartışmalı 'etkinlikler' sürüyor. Bir okulda Filistin etkinliğinde öğrencilerin üzerine kefen örtüldü. Başka bir okulda ise din dersi için ayrı bir derslik açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi”ne (ÇEDES) karşı tepkiler sürerken öğrenciler sabah namazına götürülüyor, şeytan taşlatılıyor, mezar başında ağlatılıyor, kurban kesme öğretiliyor. Her geçen gün ÇEDES kapsamında yapılan tartışmalı 'etkinliklere' yenisi ekleniyor.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, Bitlis Mutki’de camiye götürülen öğrencilerin hocadan vaaz dinledikleri ortaya çıktı. 

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİNDE BEYAZ KEFEN

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Küçükköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 'Filistin’e destek' temasıyla düzenlenen etkinliğe onlarca öğrenci katılırken yapılan tiyatro gösterisinde 5 öğrenci yere yatırılarak üzerleri beyaz kefenle örtüldü. Küçük kız çocuklarının başlarının kapatıldığı törende erkek öğrencilerden bazılarına da asker kıyafeti giydirildi. 

Filistin etkinlikleri bununla da sınırlı değil. Tokat Niksar Ulucan Ortaokulu’nda öğrenciler okul dışında bir yerde İsrail’i boykot ve Filistin’e destek için stant açtı. 

DİN DERSİ İÇİN AYRI DERSLİK

Samsun Tekkeköy’de ise ÇEDES kapsamında daha önce olmayan bir uygulama gerçekleştirildi. Gölceğiz Cumhuriyet İlkokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, şube müdürleri ve ÇEDES ilçe koordinatörünün katılımıyla Din Kültür ve Ahlak Bilgisi dersliği açıldı. Herhangi bir ders için yapılmayan uygulama din dersi için uygulanmış oldu. 

 

 

(HABER MERKEZİ)