Okul müdürünü tüfekle vuran öğrenciler hakkında hapis kararı

Üç yıl önce lise müdürü Ayhan Kökmen'in odasına gelip tüfekle ateş açarak müdürü öldüren öğrencilere toplam 45 yıl 1 ay 10 gün ceza verildi. Öğrencilerden birinin babası ve olayda kullanılan tüfeğin sahibine ise "cinayete yardım" suçundan 20 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Ödemiş ilçesinde Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in okulda pompalı tüfekle öldürülmesiyle ilgili görülen davada karar çıktı. Ödemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada olayın olduğu gün 16 yaşında olan çocuklardam U.Y.'ye 23 yıl 1 ay 10 gün, İ.P.'ye 22 yıl, U.Y.'nin babası Birol Y.'ye ise "cinayete yardım" suçundan 20 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Sanıklara verilen kararlarda iyi hal indirimine gitmeyen mahkeme, tutuksuz yargılanan C.A. ve Y. O'nun ise beraatine hükmetti.

Kökmen Ailesi'nin avukatı Süleyman Coşkun yaptığı açıklamada, Birol Y.'ye "cinayete yardım etme" değil "cinayete azmettirme" suçundan ceza verilmesi gerektiğini iddia ederek bu kararla tutuksuz sanık C.A hakkında verilen beraat kararını temyize götüreceklerini belirtti.

Kökmen'in eşi Ümmü Kökmen ise verilen cezaları caydırıcı bulmadığını belirterek, "Ben 3 yıldan beri buraya gelip gittim. Hakim ve avukatlar çocuklara, 'suça sürüklenen çocuklar' diye hitap ettiler. Demek ki bu çocukları suça sürükleyen birileri var. O zaman suça sürükleyen kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını isterdim" dedi.

NE OLMUŞTU?

Daha önce bir öğrenciye silah çektiği gerekçesiyle disiplin kurulu cezası verilen 11. sınıf öğrencisi U.Y. ile İ.P okuldan uzaklaştırma kararı almıştı. Bu öğrenciler daha sonra 15 Aralık 2017 günü saat 15.00 sıralarında okul müdürü Ayhan Kökmen'in odasına girerek pompalı tüfekle ateş açmıştı. Yaralanan Kökmen kaldırıldığı hastanede vefat etmişti.  Olayda kullanılan tüfeğin U.Y.'nin babası Birol Y.'ye ait olduğu belirlenmişti. Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 4 öğrenci ile bunları azmettirdiği gerekçesiyle U.Y'nin babası Birol Y. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. (AA)