Okan Müderrisoğlu: Erdoğan, Şimşek ve MB'ye 'Dikkatli olun' dedi

İktidara yakın Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası (MB) yönetimini yüksek faize ilişkin uyarıda bulunduğunu aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a verdiği destekle bilinen Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği köşe yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a faiz uyarısında bulunduğu bilgisini aktardı. 

Müderrisoğlu, Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın iletişim stratejisini eleştirdiği yazısında "Ekonomide ciddi bir iletişim stratejisine" ihtiyaç duyulduğunu hatırlatma görevimiz bulunuyor. Hızlı toplantılar, twitter paylaşımları, Para Politikası Kurulu metinleri bir yere kadar idare ediyor" dedi.

Müderrisoğlu, Erdoğan'ın uyarısına ilişkin olarak ise "Ve mutlaka Sn. Cumhurbaşkanımızın genel yaklaşımı ve duyarlılığının ön planda tutulması da bütün bu denklemin asli noktasına işaret ediyor.
Şimdilik söyleyebileceğimiz şu ki... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sn Şimşek ve Merkez Bankası ekibine, "yüksek faize ilişkin" dikkatli olmalarını söylemiş, ekonomide viraja sert girmeyip, virajı geniş almalarını tavsiye etmiş durumda!" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)