Okan Buruk: Türk hakemlerine güveniyoruz, Avrupa'dakilerden iyiler

Beşiktaş derbisi sonrası konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Türk hakemlerine güveniyoruz. Avrupa’daki hakemleri gördükten sonra Türk hakemleri hepsinden iyiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig’in 28’inci haftasında Galatasaray, derbi maçta deplasmanda Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

10 günde 4’üncü maçlarına çıktıklarını aktaran Okan Buruk, “Yorgunluk ve eksikler vardı. Sahada maçın başından sonuna kadar kazanmaya odaklanan ve oyunu doğru oynayan bir Galatasaray vardı. Erken gol bulduk. Son paslarda doğru tercihleri yapsak ikinci golü bulabilirdik. Beşiktaş da iyi oynadı. Rakibimizin dizilişinin değişmesiyle ikinci yarı net pozisyonlara girdik. Zor bir deplasmanda bu statta Galatasaray hiç kazanamamıştı. Buradaki ilk galibiyetti. Takımı kutluyorum. Beşiktaş iyi bir takım. Dengeli bir takım vardı. Az gol yiyen bir takım. Oyunu kontrolümüzde götürdük. Önde oynadık. Zor bir derbiyi böyle oynamak beni sevindirdi” diye konuştu.

'TÜRK HAKEMLERİ HEPSİNDEN İYİ'

Süper Kupa maçında Fenerbahçe Kulübü’nün yabancı hakem isteğine yönelik bir soruya Okan Buruk, “Yazılı olarak mı, kulüp olarak mı yaptılar bilmiyorum. Türk hakemlerine güveniyoruz. Türk hakemlerle işin devam edeceğini düşünüyoruz. İsterlerse en iyi şekilde maç yöneteceklerini biliyorum. Avrupa’da Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ndeki hakemleri gördükten sonra Türk hakemleri hepsinden iyiler. Federasyon onları destekleyen yeni uygulamalar yapıyor. Türk olur yabancı olur kim olursa olsun o maça çıkacağız” yanıtını verdi.

(SPOR SERVİSİ)