Oğuzhan Uğur, JİTEM davası sanığı babasını konuk alacak

Youtube kanalında konuk ettiği Ömer Faruk Gergerlioğlu'na sorulan sorular nedeniyle eleştirilen Oğuzhan Uğur, JİTEM davası sanıklarından babası Hasan Atilla Uğur'u programda konuk edeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Youtube'da BabalaTV adlı kanalın sahibi Oğuzhan Uğur'un son programında konuk ettiği HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na seyirciler tarafından sorulan sorular tepki topladı.

Gergerlioğlu'na sorulan soruları eleştiren hukukçu Kerem Altıparmak da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Babala TV'de Gergerlioğlu'na en çok sorulan soru şuydu: 'Kürtler'e ne yapıldı ki?' Bu sorunun sorulacağı en doğru kişilerden biri program sahibi Oğuzhan Uğur'un babası Hasan Atilla Uğur. Kendisi Kızıltepe Jitem davası sanıklarındandı. Sayın Uğur'la yapılacak programda da zor sorular sorulmalı. Kızıltepe'de kaybedilen/katledilen 22 kişinin yakınları, diğer JİTEM mağdurları, insan hakları savunucuları, davanın avukatları JİTEM hakkında sorular sormalı. Böylece Gergerlioğlu'na soru soranlar da aydınlanmış olur" ifadelerini kullandı.

Altıparmak'a sosyal medyadan yanıt veren Oğuzhan Uğur, "Az evvel kendisine ilettim. 'Elbette yapalım' dedi. Siyasilerden hemen sonra konuk alacağım kendisini. Soru soracak arkadaşları sizlerle beraber seçelim hatta. Kafalarda şüphe kalmasın. Teşekkürler" dedi. (HABER MERKEZİ)